Provozuje:
Juris Real Estate

Jak se bude vyvíjet nájemní bydlení v metropoli z pohledu hlavního města?

Pražská developerská společnost (PDS), kterou hlavní město založilo loni, připravuje řadu projektů výstavby městských bytů. Město založilo PDS právě za účelem přípravy bytové výstavby na městských parcelách.

Jak se bude vyvíjet nájemní bydlení v metropoli z pohledu hlavního města?

autor. JURIS REAK, ČTK

Pražská developerská společnost (PDS), kterou hlavní město založilo loni, připravuje řadu projektů výstavby městských bytů. Město založilo PDS právě za účelem přípravy bytové výstavby na městských parcelách.

Byty mají být např. pro lidi, kteří nepatří mezi sociálně slabé, ale nemají možnost získat vlastní bydlení, nebo pro důležité profese, jako jsou učitelé, hasiči či policisté.

Nájemní bydlení a činnost Pražské developerské společnosti (PDS) jsou stěžejní témata diskuse PDS s médii. Na setkání vystoupí náměstek primátora Hl. m. Prahy Petr Hlaváček, ředitel PDS Petr Urbánek a zástupce ředitele PDS Martin Červinka.

Podpora družstevního i spolkového bydlení v Praze počítá s tím, že by město poskytlo svůj pozemek pro stavbu bytového domu prostřednictvím takzvaného práva stavby až na 99 let.

Na tom by poté stavěla buď družstva založená magistrátem spolu se soukromým partnerem, nebo zvláštní občanské spolky, inspirované německými tzv. baugruppe. Pozemek v obou případech subjekty od magistrátu koupí až po splacení samotného domu.

Vedení metropole již loni na základě doporučení společnosti rozhodlo o zahájení přípravy staveb ve Vršovicích, na Smíchově, na Palmovce, na Ládví, na Zlíchově, v Dolních Počernicích a na Nových Dvorech.

Nyní společnost chystá dalších několik projektů výstavby městských bytů. Jde o pozemky v Praze 5, na Nových Dvorech, u Libeňského mostu, v Horních a Dolních Počernicích a na Černém Mostě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»