Provozuje:
Juris Real Estate

Jaké koupelny se líbí mužům i ženám?

Dnešní koupelny se staví podle přání zákazníka a není problém vymyslet cokoliv. Hlavní důraz je pak kladen na design, praktičnost a jednoduchost.

Jaké koupelny se líbí mužům i ženám?

autor. JURIS REAL

Dnešní koupelny se staví podle přání zákazníka a není problém vymyslet cokoliv. Hlavní důraz je pak kladen na design, praktičnost a jednoduchost.

V současnosti si můžete vybrat koupelnu vlastně v jakémkoliv stylu. Prvním krokem při jejím návrhu je vzít v potaz skutečnost, zda bude koupelna užívána mužem, ženou či rodinou. "Stejně jako v módě, i v tomto případě je možno rozdělit koupelny na pánské, dámské a tzv. unisex," říká Pavel Švík, specialista na návrhy koupelen firmy SPOLLU CZ.

Zatímco v případě dámské koupelny převládají spíše výraznější pastelové barvy, bohaté úložné a odkládací prostory, u pánské jsou preferovány spíše tmavší barvy a strohý design. Každá z žen jistě ocení umístění bidetu, zatímco v případě mužů se v dnešní době běžně objevuje pisoár. Jistě nebude pro nikoho překvapením, že dámská koupelna vždy disponuje vanou, je kladen velký důraz na doplňky a celkový dojem relaxačního prostředí. Oproti tomu v pánské koupelně převládá spíše praktičnost, kterou skýtá sprchový kout, doplněný o výrazné masážní panely či sprchové hlavice. Univerzální koupelna je kompromisem mužské i ženské a přejímá prvky obou výše zmíněných. Dalším důležitým bodem stylizace koupelny je celkový charakter stavby a v ní použitých materiálů, ať už se jedná o sklo, kámen nebo dřevo. Asi nejrozšířenější je dnes moderní design koupelny typický svou jednoduchostí a komfortním užíváním, častým použitím skla a sprchového koutu v úrovni podlahy bez sprchové vaničky.

Dalším z důležitých prvků moderní koupelny je i osvětlení, kde se využívá denního světla zajištěného rozměrnými okny nebo prosklením, kterému v nočních hodinách sekunduje obvykle bodové osvětlení, doplněné o přídavná designová svítidla a další světelné prvky. Podlahové vytápění pro maximální komfort je v tomto případě samozřejmostí.

Jestliže nejste zastáncem moderního stylu a spíše tíhnete k historii, tak je jasným řešením koupelnu v retro stylu, inspirovaná 30. - 40. léty minulého století. Nevíte, co si pod tímto pojmem představit? Asi nejvýraznějším prvkem je volně stojící vana, sprchový kout oddělený pouze příčkou, užití oblých tvarů a velkoformátových obkladů i dlažeb. Velice častá je i pokládka dlažby na koso. Centrální světla v menším počtu a absence jakýchkoliv plastů je pro retro koupelny taktéž typická. Poslední ze základních stylů koupelny lze označit za "horský", který nalezne uplatnění především v rekreačních objektech, chatách i moderních wellnes centrech. Dřevo je použito nejen u doplňků a roštů do sprchy, ale i jako konstrukční materiál pro vanu a saunu. Dřevodekor v obkladech a dlažbách v kombinaci se skleněnou sprchovou zástěnou působí nejen přirozeným, ale i moderním dojmem (red. Koupelna jak ze 30. let? Jde to. 5plus2, 9. 5. 2014, s. 6.)




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»