Provozuje:
Juris Real Estate

Jen pětina Čechů využívá při zateplování domů dotace.

Jen pětina českých domácností, které se rozhodnou zateplit dům, využívá některou ze státních dotací. I kvůli tomu je každý druhý dům zateplený neodborně a trpí vadami, které významně snižují objem úspor, funkčnost nebo životnost tepelné izolace.

Jen pětina Čechů využívá při zateplování domů dotace.

autor. JURIS REAL

Jen pětina českých domácností, které se rozhodnou zateplit dům, využívá některou ze státních dotací. I kvůli tomu je každý druhý dům zateplený neodborně a trpí vadami, které významně snižují objem úspor, funkčnost nebo životnost tepelné izolace.

V tiskové zprávě o tom informovala Asociace výrobců minerální izolace (AVMI).

"Z našich průzkumů vyplývá, že Češi často zateplují bez dotace, protože mají obavy ze složité administrativy, přísných podmínek přiznání podpory nebo výzva již nebyla aktuální, když měli na rekonstrukci svého domu našetřeno," uvedla ředitelka AVMI Marcela Kubů. Současně Češi podle asociace zateplení nevnímají jako odbornou a složitou práci a svépomocí si na ni troufne 71 procent samostavitelů.

"Rodinné domy, které jsou zatepleny bez dotace a potažmo stavebního dozoru, bohužel často trpí řadou technických závad, které zhoršují základní podmínky bydlení z hlediska hygieny a bezpečnosti. Lidi nejčastěji na zdraví ohrožují vlhkost a plísně, hluk, riziko požáru či otravy oxidem uhelnatým. Navíc je-li izolace provedena špatně, je to prakticky nevratný stav. V některých případech starších rodinných domů dokonce platí, že je lepší žádné než špatné zateplení," varuje asociace. Češi se podle Kubů snaží ušetřit za každou cenu. "Nemají projekt na zateplení, stavební dozor, šetří na materiálu, najmou si tu nejlevnější firmu nebo zateplují neodborně svépomocí. To se jim v konečném důsledku nemusí vyplatit, mohou přijít až o polovinu možných úspor za vytápění a riskují, že zateplení bude mít funkční vady," upozornila Kubů. Podle ní dobře provedená tepelná izolace současně prodlužuje životnost domu o 30 i více let a až o 15 procent zvyšuje hodnotu nemovitosti na realitním trhu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»