Provozuje:
Juris Real Estate

Jestliže by zákon neumožnil oddělování lidí, má se jednat o novele.

Pokud by pandemický zákon neumožňoval oddělování lidí, měla by začít debata o jeho novele. V pořadu České televize otázky Václava Moravce to řekl ministr zdravotnictví Petr Arenberger. Reagoval tak na to, že nařízení ministerstva skončila u soudu.

Jestliže by zákon neumožnil oddělování lidí, má se jednat o novele.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pokud by pandemický zákon neumožňoval oddělování lidí, měla by začít debata o jeho novele. V pořadu České televize otázky Václava Moravce to řekl ministr zdravotnictví Petr Arenberger. Reagoval tak na to, že nařízení ministerstva skončila u soudu.

Pandemická norma umožňuje omezit v mimořádném opatření provoz obchodů a služeb či stanovit jeho pravidla. Není ale podle Nejvyššího správního soudu přípustné jejich činnost zakázat tím, že ministerstvo stanoví takové podmínky, za nichž podniky nemohou fungovat.

Např. zakáže zákazníkům být v provozovně. Resort připravil nařízení nové, které začne platit od pondělí. Schválila ho vláda. Podle některých právníků ale nová verze připomínky soudu nezohledňuje. Advokát Zdeněk Koudelka se na soud proto obrátil znovu.

"Pokud by pandemický zákon neumožňoval oddělení rizikových osob mezi sebou, tak se pojďme bavit o tom, jestli by se neměl novelizovat," uvedl Arenberger.

Podle něj byl zákon "šit na jeden konkrétní účel" a nebyla zkušenost s nastavením protiepidemických pravidel bez nouzového stavu.

"Při ukončování nouzového stavu se nic nezlomilo, potřebovali jsme pokračovat v opatřeních. Podle právníků ministerstva zdravotnictví se pokračovalo správně," sdělil ministr.

Uvedl, že ministerští právníci v novém opatření postupovali podle rozhodnutí soudu. Dodal, že jeho úřad ale také jedná tak, aby se nákaza znovu nerozšířila.

"Je to na výkladu soudu," poznamenal šéf resortu zdravotnictví. Podle něj se připravuje další mimořádné opatření, které má upravit oznámené otevření všech obchodů od 3. května či o několik dní později. Arenberger zmínil prodlevu "jeden dva dny".




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»