Provozuje:
Juris Real Estate

KRNAP patří do pětice nejnavštěvovanějších národních parků světa.

Krkonošský národní park (KRNAP) patří se 13 miliony návštěv ročně k pětici nejnavštěvovanějších národních parků na světě.

KRNAP patří do pětice nejnavštěvovanějších národních parků světa.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Krkonošský národní park (KRNAP) patří se 13 miliony návštěv ročně k pětici nejnavštěvovanějších národních parků na světě.

Obrana veřejného zájmu ochrany přírody a krajiny proto představuje pro Správu KRNAP každý den ohromnou výzvu, vyplynulo z vyjádření zástupců národního parku.

Za zhoubný fenomén poslední doby označil ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch např. apartmánové bydlení. Krkonoše byly vyhlášeny národním parkem v roce 1963.

"Za dobu trvání národního parku se krkonošská ochrana přírody musela vypořádat s řadou problémů a vlivů, které se bytostně dotýkaly existence a podstaty národního parku. Na jedné straně se podařilo odvrátit realizaci plánu na vybudování lyžařského areálu v Modrém dole, na straně druhé vzniklo pod heslem: Hory patří pracujícím nesčetné množství velkoobjemových rekreačních zařízení," uvedl Böhnisch. Podle jeho názoru se KRNAP nachází v obdobné situaci i nyní, i když už pod jinými hesly. "Téměř denně řešíme zhoubný fenomén apartmánového bydlení a návštěvnost Krkonošského národního parku," prohlásil Böhnisch.

Zvládání turistického tlaku na Krkonoše by podle Správy KRNAP nebylo možné bez péče o turistickou infrastrukturu, jako jsou cesty, turistické chodníky, odpočinková místa a naučné stezky. "Pro tuto mnohaúrovňovou péči jsou Krkonoše velmi dobrou značkou, z níž profituje celý region, který žije z cestovního ruchu," sdělil mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Mezi nejnavštěvovanější lokality v Krkonoších patří vrchol Sněžky, okolí Labské boudy a Pramen Labe, Památník obětem hor či Úpské rašeliniště.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Všechny články a aktuality »»