Provozuje:
Juris Real Estate

Kdy zdraží hypoteční úvěry Česká spořitelna?

Česká spořitelna je poslední z trojice největších hypotečních bank, která ještě hypoteční úvěry nezdražila. Hypoteční a Komerční banka zvýšily úrokové sazby již v červnu.

Kdy zdraží hypoteční úvěry Česká spořitelna?

autor. JURIS REAL

Česká spořitelna je poslední z trojice největších hypotečních bank, která ještě hypoteční úvěry nezdražila. Hypoteční a Komerční banka zvýšily úrokové sazby již v červnu.

Česká spořitelna se ke zdražení zřejmě chystá po létě.

„Už několik měsíců sledujeme postupné zvyšování cen zdrojů na mezibankovním trhu. Přesto chceme ještě nízké úrokové sazby u hypoték udržet a léto je tak pro klienty ideální možností, jak si výhodně zajistit velmi levnou sazbu na dlouhou dobu dopředu,“ uvedl Karel Chábek, manažer hypoték České spořitelny. Kdy a v jaké výši konkrétně dojde ke zvýšení úrokových sazeb zatím Česká spořitelna neuvedla.

Ostatní hypoteční banky zatím zvyšování úroků neplánují. „Další úpravy sazeb budou následovat až na základě vývoje cen peněz na mezibankovním trhu. Očekáváme, že se nyní se výše sazeb spíše stabilizuje,“ uvedla mluvčí Hypoteční banky Marie Mocková. „Obecně lze v dohledné době čekat spíše stagnaci nebo velmi mírný růst úrokových sazeb na hypotečním trhu, který občas mohou ovlivnit případné slevové akce bank,“ uvedl mluvčí Unicredit Bank Petr Plocek a dodal: „Sazby na úrovni let kolem roku 2010 se jen tak nevrátí.“




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»