Provozuje:
Juris Real Estate

Klienti se do fitness center podle 74 procent provozovatelů zatím nevracejí.

Klienti se do fitek podle 74 pct provozovatelů zatím kvůli výrazným omezením nevracejí. Ukázal to aktuální výzkum České komory fitness (ČKF).

Klienti se do fitness center podle 74 procent provozovatelů zatím nevracejí.

autor. JURIS REAL, ČTK

Klienti se do fitek podle 74 pct provozovatelů zatím kvůli výrazným omezením nevracejí. Ukázal to aktuální výzkum České komory fitness (ČKF).

Největším problémem je podle 41 procent provozovatelů prokazování bezinfekčnosti, návštěvnost podle 31 procent fitness utlumuje zákaz používání šaten a sprch.

Omezení kapacity považuje za komplikaci 21 procent provozovatelů.

Dosud neotevřelo asi sedm procent fitness center, jedno procent muselo činnost ukončit.

Výsledky šetření, kterého se zúčastnilo 252 provozovatelů fitness center, má ČTK k dispozici.

Lidé podle provozovatelů fitness center byli dlouhou dobu doma. Buď zlenivěli, nebo si za dobu uzávěry vybavili vlastní posilovnu, příp. nyní začali sportovat venku.

Otevření vnitřních sportovišť podle provozovatelů nastalo v nejhorší čas. I před pandemií byla v této době nižší návštěvnost - červen až září patří k nejméně vytíženým měsícům.

Lidé, kteří se do fitness center vracejí jsou většinou držitelé permanentek, provozy z nich tak nemají žádný okamžitý příjem.

"Zrušení červnových kompenzací proto považujeme za nefér jednání ze strany vlády. Ocitáme se tak v ještě větších ztrátách. Počítáme, že budeme mít v červnu třetinové tržby, s tím nemůžeme pokrýt ani nájemné. Uvidíme do konce roku, jaká bude situace, a poté se rozhodneme, zda fitness nechat, nebo uzavřít a rozprodat," informovali podle ČKF provozovatelé.

Mnohá fitness centra se podle průzkumu potýkají s nedostatkem personálu. Sestavit provozní tým má velký problém 15 procent provozů, část týmu se nevrátila do 42 procent center, zbývajícím fitness se podařilo otevřít v původní sestavě.

Vstup veřejnosti do vnitřních sportovišť vláda povolila od 17. května. Podmínkou byl jeden člověk na 15 m2 vnitřní plochy a na jednom sportovišti mohlo být nejvýše deset sportujících.

K tomuto datu podle průzkumu otevřelo zhruba 64 procent fitness center. Na sportovišti může být od pondělí max. 30 lidí, fungování obnovilo dalších asi 29 procent provozů.

Provozovatelé si podle ČKF přejí osvětu a kampaň za pravidelný pohyb na národní úrovni. Podpora aktivního životního stylu by dle expertů mohla snížit náklady na zdravotní péči v tuzemsku až o 30 procent.

"Je naprosto paradoxní, že v době, kdy má pravidelná fyzická aktivita jednoznačně zásadní a pozitivní význam na zdraví české populace, ministerstvo zdravotnictví brání v činnosti sektoru, který se právě této činnosti věnuje. Opakovaně dostáváme jen sliby rozumných podmínek pro bezpečný provoz, ale do mimořádných opatření se výsledky našich jednání nepromítají," dodala prezidentka ČKF Jana Havrdová.

Vnitřní sportoviště patřily k nejdéle uzavřeným provozům. Naposledy jim vláda fungování kvůli zhoršení epidemické situace zakázala od 18. prosince. Předtím do nich neměla veřejnost přístup od 9. října do 2. prosince.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»