Provozuje:
Juris Real Estate

Kraj ve sporu s Mladou RP podá žalobu.

Středočeský kraj tento týden podá žalobu na vyklizení pozemků v bývalém vojenském prostoru v Milovicích na Nymbursku, na nichž společnost Mladá RP bourala zchátralé objekty. Novinářům to řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Kraj ve sporu s Mladou RP podá žalobu.

autor. JURIS REAL

Středočeský kraj tento týden podá žalobu na vyklizení pozemků v bývalém vojenském prostoru v Milovicích na Nymbursku, na nichž společnost Mladá RP bourala zchátralé objekty. Novinářům to řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Kraj firmě vypověděl nájemní smlouvu, podle něj neudělala všechny demolice v dohodnutém termínu.

Mladá RP s tím nesouhlasí a nedávno požádala soud o předběžné opatření, kterým soud kraji pozastavil nakládání s nemovitostmi na tomto území. Hejtmanství se proti tomu odvolalo.

Mediální zástupce společnosti Martin Grmela už dříve označil jednání představitelů kraje za dlouhodobou a účelovou snahou získat bývalý vojenský prostor pro vlastní projekty nebo k uzavření jiných nájemních smluv v průmyslové zóně budované společností Mladá RP. Zástupci kraje to odmítají. Hejtmanství podle nich postupovalo tak, jak mu ukládá smlouva. Středočeský kraj uzavřel s Mladou RP nájemní smlouvu v roce 2010. Společnost měla podle ní areál využívat po dobu 40 let, za což zaplatila dopředu nájemné 25 milionů korun. Firma tvrdí, že má na odstranění hangárů a zchátralých panelových domů ještě tři roky. Podle kraje měly všechny stavby zmizet do pěti let od podpisu smlouvy, tedy do loňského prosince.

Kraj je podle Petery připraven firmě v rámci vyrovnání vrátit poměrnou část nájemného ve výši 19,5 milionu korun. "To je částka, která byla prokazatelně vydána a nebude v té lhůtě spotřebována," uvedl. Pokud by si firma nárokovala vyšší částku, musí ji podle Petery doložit vyúčtováním vynaložených nákladů, což se podle něj zatím nestalo. Bývalý vojenský prostor v Milovicích je přitom největším brownfieldem v České republice. Demolice hangárů a zchátralých panelových domů, které tam zůstaly po odchodu sovětských vojsk v roce 1991, byly zahájeny na začátku roku 2014. Po úpravách území by měl v areálu na ploše více než 600 hektarů vzniknout prostor pro průmyslové využití.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»