Provozuje:
Juris Real Estate

Kupte si nemovitost od společné realitní a advokátní kanceláře.

Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

Kupte si nemovitost od společné realitní a advokátní kanceláře.

autor. JURIS REAL

Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

Současná doba je vzhledem k nízkým cenám nemovitostí a výhodným sazbám hypotečních úvěrů příznivá pro nákup nemovitosti, ať už pro vlastní bydlení nebo pro investici do budoucna.

Výběr té správné a vhodné nemovitosti je pro většinu z nás životním krokem. Abychom za pár let tohoto kroku nelitovali, měli bychom si předem udělat zevrubnou analýzu a zvážit všechna fakta.

Jedním z nejdůležitějších kritérií pro výběr rodinného domu či bytu, je lokalita.

„Když vybíráte nemovitost, měli byste si pohlídat dostatečnou občanskou vybavenost – školy, školky, zdravotnická zařízení, nákupní možnosti a dopravní dostupnost. Je dobré si všímat, v jaké kvalitě je příjezdová cesta, kde zastavuje autobus či vlak, jak dlouho vám bude trvat cesta do zaměstnání. Všímejte si rovněž blízkého okolí, zda není poblíž dálnice, letiště, průmyslová zóna, případně zda se s nimi nepočítá v územním plánu obce,“ radí David Gabriel, obchodní ředitel společnosti JURIS REAL, spol. s r. o., který se na obchodní segment bytů rovněž úzce specializuje.

„Doporučuji si projít lokalitu v různé denní doby. Může se totiž stát, že objevíte výrazný rušivý element, který by vám mohl v budoucnu bydlení znepříjemnit,“ konstatuje dále Gabriel.

Stav a možné skryté vady nemovitosti zjistí nejlépe nezávislý odborník. Proto se vyplatí do expertní analýzy investovat. Navíc může být nezávislé posouzení jedním z nástrojů, kdy je možné s prodávajícím vyjednat případnou slevu. Každý by si měl předem rozmyslet, co vlastně hledá, zda chce raději byt nebo rodinný dům se zahradou, u kterého je třeba počítat s daleko větší údržbou. Zvážit je třeba také, jestli nemovitost bude vyhovovat všem členům rodiny. Uvedená cena nemusí být vždy konečná.

„V případě, že nemovitost kupujete prostřednictvím realitní kanceláře, většinou je možné usmlouvat slevu až ve výši 10 %. Pokud se objeví nějaké skryté vady, může to být ještě daleko víc,“ říká Ivana Bachová, vedoucí realitních makléřů ve společnosti JURIS REAL, spol. s r. o.

Tipy společné realitní a advokátní kanceláře JURIS REAL, spol. s r. o., na co si dát pozor při výběru nemovitosti:

•Veškeré listinné podklady nechte posoudit právníkem – rozhodně nepodepisujte smlouvu, ve které stojí, že nemovitost kupujete tak, jak je. Vzdali byste se možnosti reklamace skrytých vad a případné kompenzace.

•Je vhodné nechat si zhotovit nezávislý odhad ceny. Zjistíte tak, jaká je skutečná hodnota nemovitosti. Pokud ji kupujete na hypotéku, odhadce je nezbytný.

•Zjistěte si maximum informací. Počítejte s tím, že realitní kancelář hájí své zájmy, ne vaše. Na negativa vás obvykle neupozorní. Zavolejte na stavební a na obecní úřad, obejděte sousedy, poptejte se u známých. Zajímejte se o to, jak se v místě žije, jaké má obec s lokalitou zájmy, jací jsou sousedé.

•Pohlídejte si energetický štítek. Ten je povinnou součástí každé prodávané nemovitosti.

•Nespěchejte, nekupujte pod tlakem. Jedním z taktik realitních makléřů je tvrdit, že mají několik žhavých zájemců a vy si musíte s rozhodnutím pospíšit.

•Myslete na budoucnost. Může se stát cokoliv a vy budete muset nemovitost zase prodat. Kupovat dům nebo byt v neatraktivní lokalitě, kde ceny dlouhodobě klesají, je špatné rozhodnutí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»