Provozuje:
Juris Real Estate

Kvůli drahým realitám ubývá obchodních transakcí.

Rovněž v uplynulém roce rostly ceny bytů i nájmy závratným tempem. Vysoké ceny bydlení vyhánějí obyvatelé z Prahy do okolí i dalších velkých měst.

Kvůli drahým realitám ubývá obchodních transakcí.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Hypoindex)

Rovněž v uplynulém roce rostly ceny bytů i nájmy závratným tempem. Vysoké ceny bydlení vyhánějí obyvatelé z Prahy do okolí i dalších velkých měst.

„Tento rok by na rezidenčním trhu ve znamení pokračujícího růstu cen bytů. patrné sice bylo i ochlazení v počtu uskutečněných obchodů v návaznosti na regulace financování bydlení, ale předpokládané a zmiňované cenové korekce nenastaly,“ konstatuje Petr Hána ze společnosti Deloitte. Dle katastrálních statistik se za první tři kvartály letošního roku proběhlo přes 318 tisíc transakcí, což je o pět procent méně než loni. Propad zapsaných zástavních práv v souvislosti s poklesem hypotečního trhu dosáhl čtrnácti procent. „Vidíme jasný příklon od nákupu nemovitosti k nájmu ve velkých městech. Meziročně se po celé republice pronajalo zhruba o osmnáct procent nemovitostí více. Praha zaznamenala pětinový meziroční nárůst a Moravskoslezský kraj třetinový, podobně jako Středočeský kraj,“ uvádí Hendrik Meyer, šéf portálu Bezrealitky.cz.

Úředníci magistrátu se v prosinci shodli, že je nutné stavět družstevní byty. Ty chce Praha výměnou za členství v družstvu podpořit poskytnutím pozemků. Současně Magistrát hlavního města Prahy předložil pozměňovací návrh k daňovým zákonům, který má snížit DPH u novostaveb z patnácti na deset procent.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»