Provozuje:
Juris Real Estate

Letošní výdaje bytového fondu se zvýší o 750 mil. korun.

Letošní výdaje Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) se proti původně schváleným plánům zvýší o 750 milionů na 3,48 miliardy korun. Vládní návrh včera "posvětila" Sněmovna.

Letošní výdaje bytového fondu se zvýší o 750 mil. korun.

autor. JURIS REAL (s využitím ČTK)

Letošní výdaje Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) se proti původně schváleným plánům zvýší o 750 milionů na 3,48 miliardy korun. Vládní návrh včera "posvětila" Sněmovna.

Na dotace obcím pro výstavbu nájemních sociálních bytů půjde 650 milionů korun. Dvojnásobně na 200 milionů korun se zvýší objem peněz na dotace obcím pro obnovu veřejných prostranství.

Navýšení pokryje fond z vlastních zdrojů bez nároku na státní rozpočet. Plánované příjmy fondu zůstanou v původní výši 779 milionů korun.

Spuštění dotačně-úvěrového programu na pořízení sociálních a dostupných nájemních bytů se podle ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové (za ANO) plánuje na konci dubna. Příslušné nařízení již vláda schválila. Celkem se bude jednat o miliardu korun, z nichž 650 milionů bude určeno na nenávratné dotace obcím na sociální byty a 350 milionů korun na nízkoúročené úvěry na dostupné byty. Letos budou finanční nároky programu pokryty ze zdrojů SFRB, v následujících letech se bude financování programu řešit formou dotace ze státního rozpočtu prostřednictvím ministerstva pro místní rozvoj. Největší část příjmů fondu letos tvoří splátky z poskytnutých úvěrů ve výši 691 milionů korun, dalších 87 milionů korun přijde z vybraných úroků a poplatků. Rozdíl mezi příjmy a výdaji by měly pokrýt finanční zůstatky fondu.

Počátkem února schválila novelu zákona, podle níž by měl SFRB k současným aktivitám přidat např. udržitelný rozvoj obcí, měst a regionů nebo cestovní ruch. Měl by se také přejmenovat na Státní fond podpory investic (SFPI). Státní fond rozvoje bydlení doposud poskytuje finanční prostředky určené na podporu bydlení. Jeho současným hlavním úkolem je podpora soukromých a obecních investic do výstavby, oprav a modernizace bytů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»