Provozuje:
Juris Real Estate

Lidé stále častěji hledají velké rodinné byty.

V nabídkách developerů je jich ale málo.

Lidé stále častěji hledají velké rodinné byty.

autor. JURIS REAL

V nabídkách developerů je jich ale málo.

Přestože prodejům nových bytů v Praze loni opět vévodily hlavně menší byty, stále více rodin hledá pro vlastní bydlení rozlehlejší byty s více pokoji.

Vybrat ten správný může být složitější, protože jejich nabídka je omezená. Developeři totiž stále preferují garsonky a menší dvoupokojové byty.

„Garsonky a menší byty jsou vhodné hlavně pro jednotlivce, takzvané singles, či bezdětné páry. Pro početnější rodiny s dětmi jsou však vhodnější rozlehlejší byty s více pokoji, které nabízí každému členu rodiny dostatek soukromí. Vhodně zvolené dispoziční řešení bytu umožní zřídit dětem vlastní pokoje, oddělenou klidnou pracovnu ocení i pracující rodiče,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice.

Zatímco v devadesátých letech minulého století a v navazujícím desetiletí rodiny s dětmi odcházely bydlet za Prahu, v posledních letech se tento trend obrací.

„Lidé pracující v Praze si více uvědomují, že jim každodenní dojíždění do zaměstnání z okolních měst a obcí zabírá drahocenný čas, který mohou strávit s rodinou. Proto chtějí zůstat v Praze, která jim kromě kratší dojezdové vzdálenosti nabízí také výrazně lepší zázemí včetně nepřeberného množství kroužků pro děti. Na rozdíl od rodinného domu také odpadá podstatná část starostí s údržbou stavby a okolí,“ zdůrazňuje hlavní výhody rodinných bytů v Praze Korec.

Nutným předpokladem rodinného bytu je vhodná lokalita, která musí nabídnout kompletní občanskou vybavenost včetně různého typu škol či lékařů.

Ideální je také blízkost přírody, kterou mohou rodiny využít k výletům či rekreačnímu sportování.

Rozhodující pro všechny zájemce o nový byt je cena, rodiny s dětmi ji přitom řeší ještě více, než jiné kategorie kupujících. „Jen u EKOSPOLU, který na trhu úspěšně působí už 24 let, lze pořídit i velké rodinné byty s nejlepším poměrem ceny a kvality. Například byt 4+kk s rozlohou 115 metrů čtverečních a třiačtyřicetimetrovou terasou v nejprodávanějším projektu loňského roku EKOCITY Hostivař lze pořídit už za 4,75 milionu korun,“ upozorňuje na bezkonkurenční byt Korec. Aktuálně dlouhodobý developerský lídr EKOSPOL nabízí na tři desítky rodinných bytů s rozlohou přesahující sto metrů čtverečních v několika vyhledávaných pražských lokalitách. Všechny mají vlastní terasy s výjimečným výhledem, které využití bytu ještě zvyšují.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»