Provozuje:
Juris Real Estate

Lidé z Písnice snad mají naději na ukončení bytového sporu.

Jednání ohledně prodeje bytů na pražské Libuši se schylují ke konci. Nečekané řešení ohledně sporu několika stovek bytů, které plánuje společnost ČEZ prodat přineslo vedení hlavního města.

Lidé z Písnice snad mají naději na ukončení bytového sporu.

autor. JURIS REAL

Jednání ohledně prodeje bytů na pražské Libuši se schylují ke konci. Nečekané řešení ohledně sporu několika stovek bytů, které plánuje společnost ČEZ prodat přineslo vedení hlavního města.

Magistrát hodlá půjčit městské části Libuš bezúročnou půjčku na odkoupení sídliště Písnice. Jedná se o 730 bytů na rozloze 72 tisíc metrů čtverečních. Cena takovéto transakce bude odhadem 1,2 miliardy korun.

„Historicky se o bytové fondy starají městské části. Pokud by nabídka libušské radnice uspěla, je Praha ochotná poskytnout jí bezúročnou půjčku na dvacet let,“ říká primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Lhůta na podání nabídek do tenderu vyprší 2. prosince, což je velmi šibeniční termín i pro místní obyvatele, kteří by se rádi tendru účastnili.

„Není vůbec reálné, abychom za tu dobu stačili vytvořit potřebnou právnickou osobu. Musíme založit několik desítek družstev a poté jedno superdružstvo, které do soutěže vstoupí. A hlavně také musíme získat velký úvěr. Do jednání už jsme s jednou z bank vstoupili, řízení o poskytnutí takové částky trvá obvykle alespoň půl roku,“ říká advokát Petr Novotný, který obyvatele Písnice zastupuje.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»