Provozuje:
Juris Real Estate

Lyžařské areály mohou ode dneška odstartovat sezonu.

Tuzemská lyžařská střediska mohou dneškem zahájit sezonu. Lyžaři se u vleků a na lanovkách musejí připravit na povinnost mít zakrytá ústa i nos, ve frontách jsou povinné dvoumetrové odstupy.

Lyžařské areály mohou ode dneška odstartovat sezonu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Tuzemská lyžařská střediska mohou dneškem zahájit sezonu. Lyžaři se u vleků a na lanovkách musejí připravit na povinnost mít zakrytá ústa i nos, ve frontách jsou povinné dvoumetrové odstupy.

Na horách se není možné pro rekreační účely ubytovat, restauratéři smějí občerstvení prodávat pouze přes výdejní okna.

Přestože ode dneška v České republice platí přísnější, čtvrtý stupeň protiepidemického systému (PES), sjezdovky mohou být otevřené.

Připravena na první lyžaře jsou podle informací ČTK např. velká střediska v Krkonoších včetně Špindlerova Mlýna či resortu Černá Hora-Pec.

Bude se lyžovat převážně na technickém sněhu, areály zprovozní zatím jen část sjezdovek. Naopak kvůli nepřízni počasí zůstanou minimálně do Vánoc zavřená lyžařská střediska v Pardubickém kraji.

Nejdříve se otevřou 26. prosince sjezdovky na Dolní Moravě. Aktuální informace o provozu jednotlivých areálů a množství sněhu lidé najdou na portálu holidayinfo.cz.

Z důvodu pandemie koronaviru platí v zimních střediscích přísná bezpečnostní a hygienická opatření. U vleků a lanovek jsou nařízené vymezené koridory s jednosměrným postupem lyžařů, kteří mezi sebou musejí mít rozestupy minimálně dva metry, s výjimkou členů jedné domácnosti.

Rovněž koridory od sebe musejí být minimálně dva metry. Sedačkové lanovky s krytem musejí být zajištěné proti uzavření, u kabin je vládou nařízené po celou dobu provozu otevření okének.

Fungovat mohou půjčovny lyžařského vybavení. Stejně jako v obchodech nebo provozovnách služeb v nich platí limit 15 metrů čtverečních provozní plochy na jednoho zákazníka. V provozu mohou být také lyžařské školy, a to nejvýše pro devět dětí s instruktorem.

Návštěvníci skiareálů by podle Asociace horských středisek (AHS) měli přednostně využívat rezervaci služeb on-line, pokud budou na místě platit, místo hotovosti by měli použít kartu.

Provozovatelé tuzemských zimních středisek do jejich rozvoje letos podle AHS investovali 750 milionů korun. Rozšiřovali mj. možnosti on-line služeb. Samoobslužné kiosky na prodej skipasů a vrácení čipových karet nově zřídili např. v Harrachově a Říčkách.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»