Provozuje:
Juris Real Estate

MMR zveřejnilo seznam finalistů soutěže Vesnice roku 2022.

Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo seznam 13 obcí, které postoupily do finále soutěže Vesnice roku 2022.

MMR zveřejnilo seznam finalistů soutěže Vesnice roku 2022.

autor. JURIS REAL, MMR a ČTK

Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo seznam 13 obcí, které postoupily do finále soutěže Vesnice roku 2022.

Nejmenší obcí, která se do celostátního kola dostala, jsou Třeštice na Jihlavsku se 165 obyvateli. Naopak nejlidnatější Zašová na Vsetínsku má více než 3 000 obyvatel. Vítěz bude vyhlášen 17. září. Vyjma titulu Vesnice roku 2022 získá až 2,6 milionu korun.

O titul Vesnice roku se letos ucházelo 175 obcí. V květnu a červnu vybrala hodnotící komise MMR v každém kraji jednoho finalistu, který postoupil do celostátního finále.

Komise při výběru hodnotila mj. společenský život v obci, její občanskou vybavenost, péči o veřejná prostranství nebo připravované záměry a informační technologie.

Ve finále 26. ročníku soutěže se utkají obce Albrechtice nad Vltavou, Biskupice, Kařez, Kostelní Lhota, Lukavec na Litoměřicku, Poniklá, Třeštice, Velká Hleďsebe a Žďár nad Metují. Ze čtyř moravských krajů postoupily vesnice Kostelec na Hodonínsku, Slatinice, Zašová a Závada.

"Rád bych tímto poděkoval všem obcím, které měly odvahu a energii se do soutěže v letošním nelehkém roce přihlásit a prezentovat samy sebe a svou práci," uvedl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Celkový vítěz a nositel titulu Vesnice roku 2022 od jeho úřadu získá finanční odměnu až 2,6 milionu korun formou dotace.

Obcím, které zvítězily v krajských kolech, byla udělena Zlatá stuha. Další vesnice mohly získat Modrou za společenský život, Bílou stuhu za činnost mládeže, Zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí a Oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu.

Udělovány byly rovněž diplomy, které ocenily třeba výjimečnou knihovnu či obecní kroniku, Cena naděje pro živý venkov a Zlatá cihla v Programu obnovy venkova.

Soutěž Vesnice roku se koná od roku 1995 a vyhlašují ji Spolek pro obnovu venkova ČR, Svaz měst a obcí ČR a ministerstva pro místní rozvoj a zemědělství.

Loni a předloni organizátoři soutěž zrušili kvůli epidemii koronaviru. Vítěz letošního ročníku bude vyhlášen 17. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

NCOZ stíhá šest občanů kvůli korupci související s obecními byty v Brně.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili šest lidí kvůli korupčnímu jednání v souvislosti se správou a hospodařením bytového fondu jedné brněnské městské části. Více»

Všechny články a aktuality »»