Provozuje:
Juris Real Estate

Majetkový úřad má za sebou velice úspěšný rok.

Nabízel reality, veterány, ale i třeba zvířata.

Majetkový úřad má za sebou velice úspěšný rok.

autor. JURIS REAL, ČTK

Nabízel reality, veterány, ale i třeba zvířata.

Úspěšný rok zaznamenal letos navzdory epidemii covidu-19 Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Jen z prodeje nepotřebných státních nemovitostí za prvních deset měsíců roku získal 1,12 miliardy korun.

V porovnání s loňskem šlo o zhruba 360 milionů korun víc. Vyjma prodeje nemovitostí již tradičně nabízel také dražby nejrůznějších věcí a kuriozit a hledal nové majitele pro zvířata, která státu připadla z pozůstalosti nebo trestné činnosti.

ČTK to řekla Adéla Janů z oddělení komunikace ÚZSVM. Úřad spadá pod ministerstvo financí a zajišťuje mimo jiné pronájem nebo prodej vybraného majetku státu. "Navzdory mimořádně náročné době způsobené koronavirovou pandemií je letošní rok pro ÚZSVM z hlediska příjmů velmi úspěšný. Již nyní je jisté, že dosáhneme minimálně třetích nejvyšších příjmů v historii úřadu," uvedla Janů. Ukázalo se podle ní, že pro veřejnost je atraktivní prodej majetku on-line na webu www.nabidkamajetku.cz. "Věříme, že vzhledem k současné epidemické situaci zájemci ocenili, že jej mohli nakupovat z pohodlí svého domova," sdělila.

Nejdražší prodanou imobílií se podle ní letos stal lázeňský dům Mercur v Mariánských Lázních, který se nachází v těsné blízkosti zdejší kolonády s léčivými prameny a Zpívající fontány. Dům se prodal ve veřejné dražbě po 27 příhozech, minimální cena 59,9 milionu korun se nakonec vyšplhala na 76 milionů korun. O koupi usilovali tři zájemci, vítězem se stala společnost Lázně Poděbrady.

Úřad letos vyhlásil také prodej nemovitosti se zatím nevyšší nabízenou cenou, a to 1,05 miliardy korun. Jde o Palác Broadway v centru Prahy. První kolo elektronické aukce ovšem vítěze nepřineslo. Na nového majitele dosud čeká rovněž areál Hanáckých kasáren v Olomouci. "V tomto případě se jednalo o doposud největší prodej nemovitosti našeho úřadu na území Moravy. Aktuálně je na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlášeno třetí kolo elektronické aukce," prohlásila Janů.

Velký zájem byl podle ní jinak i o automobilové a motocyklové veterány, vybavení interiéru, šperky, obrazy a další sběratelské předměty. Napínavý boj svedli třeba zájemci o motocykl Jawa ČZ 250 z roku 1962. "V aukci padlo celkem 60 příhozů, díky kterým se minimální cena 6 000 korun vyšplhala na 102.000 korun," popsala Janů.

Pozornost vzbudila i aukce rybníku na Teplicku, při které účastníci učinili celkem 188 příhozů, čímž původní cenu ztrojnásobili na 1,7 milionu korun, uzavřela.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»