Provozuje:
Juris Real Estate

Malé byty vpřed!

Podle názorů většiny realitních odborníků v roce 2013 budou klesat ceny dvou a více pokojových bytů, a to až o 4 procenta.

Malé byty vpřed!

autor. JURIS REAL

Podle názorů většiny realitních odborníků v roce 2013 budou klesat ceny dvou a více pokojových bytů, a to až o 4 procenta.

Kvůli úspoře ale lidé momentálně upřednostňují malé byty, jejichž cena však příští rok naproti tomu zřejmě poroste.

„Časy před finanční krizí, kdy růst cen nemovitostí výrazně převyšoval inflaci, jsou na velmi dlouhou dobu minulostí. Byty, stejně tak jako téměř každé aktivum investičního charakteru, jsou díky extrémně nízkým úrokovým sazbám předražené. Růst jejich cen je sice možný, pouze však bavíme-li se o růstu nominálním,“ uvedl Jaroslav Brychta, hlavní analytik investiční společnosti X-Trade Brokers.

„Pokles reálných cen nemovitostí může dále pokračovat a jejich předpokládané oživení se odkládá do roku 2014,“ potvrdila ve své prosincové prezentaci pro konferenci Očekávaný vývoj realitního trhu a developerských projektů v ČR a na Slovensku Eva Zamrazilová, členka bankovní rady České národní banky.

„Velmi důležitý je pohled do minulosti, kdy bylo již v roce 2011 patrné, že si malé byty sednou na pomyslné cenové dno. Což se i potvrdilo. Pokud nedojde k nějaké nepředvídatelné události, v roce 2013 očekáváme u jednopokojových bytů meziroční cenový růst v rozmezí 2 až 4 %. U třípokojových bytů pak počítáme s dalším poklesem, maximálně však do 3 %. U čtyřpokojových a větších bytů předpovídáme v příštím roce rovněž pokles, který by ale také neměl překročit 4 %,“ uvedl Michal Pich, jednatel realitního serveru RealityČechy.cz.

S využitím Redakce Sreality. Garsonky podraží, ostatní byty zlevní[citováno dne 28. 12. 2012]. Dostupný z http://www.sreality.cz/clanek/garsonky-podrazi-ostatni-byty-zlevni/6812




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»