Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole aktualizovala koncepci rozvoje tramvajových tratí.

Pražský magistrát nechal aktualizovat koncepci rozvoje tramvajových tratí do roku 2030, která vznikla v roce 2017.

Metropole aktualizovala koncepci rozvoje tramvajových tratí.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pražský magistrát nechal aktualizovat koncepci rozvoje tramvajových tratí do roku 2030, která vznikla v roce 2017.

Oproti původnímu dokumentu se obměnil seznam prioritních staveb, mezi které přibyla např. trať v horní části Václavského náměstí nebo koleje na Strahov.

Aktualizaci dnes schválili městští radní. Náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě) řekl, že hlavní město chce na rozvoj tramvajové sítě nadále čerpat evropské dotace.

Scheinherr sdělil, že dokument shrnující priority města je z hlediska čerpání evropských dotací na kolejové stavby z plánovaných operačních programů důležitý.

"Zde vlastně deklarujeme připravenost a říkáme, které tramvajové trati jsou pro město důležité," uvedl.

Dodal, že u čtyř projektů, které jsou v dokumentu v kategorii nejpřipravenějších, evropské peníze pokryjí 85 procent nákladů.

Seznam nejpřipravenějších investic zůstal proti původnímu dokumentu obdobný. Podle Scheinherra již byla zahájena stavba tramvajové smyčky na Zahradním Městě a trať ze zastávky Sídliště Barrandov do Holyně se začala stavět v pátek.

V případě trati z Modřan na Libuš byl podle náměstka vypsán tendr a u kolejí z Divoké Šárky na Dědinu se dokončuje projekt. Tyto čtyři investice mají podle schváleného dokumentu stát dohromady asi 1,85 miliardy korun.

Z první kategorie projektů se do druhé přesunula stavby smyčky u metra Depo Hostivař, která již nicméně podle dokumentu má stavební povolení a se stavbou by se mělo začít letos.

Do druhé kategorie určené k prioritní přípravě nově spadá trať od Muzea přes Václavské náměstí do Vodičkovy a také trať z Malovanky na Strahov.

Mezi další trati, na které by se město mělo přednostně zaměřit, dále patří druhá část prodloužení trati z Barrandova, které má vést z Holyně do Slivence. Na seznamu je dále prodloužení kolejí z Pankráce ke křižovatce ulic Budějovická a Bystřická, trať na připravovaném Dvoreckém mostě mezi Prahou 4 a 5, trať v Počernické ulici napojující malešické sídliště na metro Želivského, koleje mezi Libuší a Novými Dvory, trati z Kobylis do Bohnic a středočeských Zdib, koleje napojující Vinohradskou přes hlavní nádraží na Bolzanovu ulici a prodloužení trati na Spořilově. Odhad nákladů na tyto záměry je celkem asi osm miliard korun.

Dokument obsahuje seznam dalších 13 tratí, které je možné do roku 2030 přesunout do prioritní kategorie. Zahrnuje například trať na letiště, z Podbaby na Suchdol nebo ze Spořilova na Jižní Město. Dalších devět záměrů je v dokumentu zařazeno jen jako výhledové.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»