Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole handicapovaným nově prolonguje nájemní smlouvy automaticky.

Praha handicapovaným lidem nově automaticky prodlužuje dvouleté nájemní smlouvy na městské byty. Dosud bylo nutné uzavřít smlouvu novou, sdělil Tomáš Trejtnar z pražského magistrátu na konferenci Pražské organizace vozíčkářů.

Metropole handicapovaným nově prolonguje nájemní smlouvy automaticky.

autor. JURIS REAL

Praha handicapovaným lidem nově automaticky prodlužuje dvouleté nájemní smlouvy na městské byty. Dosud bylo nutné uzavřít smlouvu novou, řekl Tomáš Trejtnar z bytového oddělení správy a využití majetku pražského magistrátu na konferenci Pražské organizace vozíčkářů.

Praha má takzvaných bytů zvláštního určení 500, další mají městské částí.

"Rada využila možnosti nového občanského zákoníku a smlouvu sice uzavírá na dva roky, ta je ale automaticky prodlužována, pokud nedochází ke změně podmínek," uvedl Trejtnar.

Měsíční nájemné v těchto bytech je 60 korun za metr čtvereční, tedy asi poloviční proti ostatním městským bytům. Část z 500 bytů je pohromadě v pěti bytových domech, ostatní jsou jednotlivě v dalších nemovitostech. Jako poslední otevřela Praha v roce 2007 bytový dům s chráněnými byty v Libuši, kde jsou i tři byty zvláštního určení. Nyní Praha nové byty nestaví, podle Trejtnara se ale do budoucna s novou výstavbou počítá, včetně bytů pro handicapované. Nové byty budují městské části, například v Malešicích v bývalé ubytovně vzniká 170 malometrážních bytů. Vznikne také deset bytových jednotek pro lidi po úrazu míchy, bezbariérové byty by jim měly napomoci naučit se samostatnosti. Výhodou pro ně bude blízkost areálu Centra Paraple, které paraplegikům pomáhá, ležící asi 500 metrů vzdušnou čarou. Celkem má hlavní město více než 9 500 bytů, městské části jich mají asi 50.000. Každoročně jich ale ubývá, protože radnice městské byty většinou rozprodávají. Byty zvláštního určení přiděluje držitelům průkazů TP, ZTP nebo ZTP/P, kteří mají v hlavním městě trvalý pobyt. Různě zdravotně postižených žije v ČR podle údajů statistiků asi desetina, omezení mobility má asi čtvrtina z nich.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»