Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole nechá aktualizovat odhad ceny fotbalového stadionu Ďolíček.

Praha nechá aktualizovat zhruba rok starý odhad ceny fotbalového stadionu Ďolíček a až poté bude odbor majetku s majitelem stadionu jednat dále o prodeji. Schválil to magistrátní výbor pro majetek.

Metropole nechá aktualizovat odhad ceny fotbalového stadionu Ďolíček.

autor. JURIS REAL

Praha nechá aktualizovat zhruba rok starý odhad ceny fotbalového stadionu Ďolíček a až poté bude odbor majetku s majitelem stadionu jednat dále o prodeji. Schválil to magistrátní výbor pro majetek.

Podle náměstka primátorky Matěje Stropnického (SZ/Trojkoalice) by se měla na jednáních podílet i městská část Praha 10, na jejímž území stadion leží a která původně chtěla stadion vyměnit za sousední pozemek a doplatek.

Stadion a pozemek byl oceněn na 109 milionů korun.

Současný odhad ceny pochází ze srpna loňského roku. "Potřebujeme takový odhad, který by jasně ladil s tím, co nám prodávající nabízí," řekl předseda výboru Daniel Hodek (ČSSD). Podle bývalé radní Evy Vorlíčkové (dříve TOP 09) se tehdy odhad dělal dva měsíce a velmi zodpovědně. "Myslím si, že cena se nebude příliš lišit," uvedla dnes na jednání výboru. V odhadu ceny hrají roli ještě peníze, které do stadionu investoval klub Bohemians 1905, aby se v něm mohla hrát nejvyšší fotbalové soutěž. Jde například o pořízení vyhřívaného trávníku za 16 milionů korun.

Zástupci Prahy 10 vloni na podzim schválili výměnu stadionu za sousední pozemky v odhadní ceně 60 milionů korun.

Radnice tak měla místo 109 milionů zaplatit za stadion 49 milionů Kč. Proti dohodě se ale postavila tehdejší rada hlavního města, jejíž souhlas je nutný pro všechny majetkové převody městských částí nad 50 milionů korun.

Starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO) se pak na jaře obrátila na magistrát s žádostí, aby Praha takzvaný Ďolíček koupila.

O získání stadionu jedná radnice už od roku 2011. Loni v srpnu dal vlastník stadionu, společnost Bohemians Real, fotbalovému klubu výpověď. Klub má nyní prodlouženou nájemní smlouvu do června 2016.

Nová smlouva na 20 let za korunu ročně má vstoupit v platnost směnou majetku. Zastupitelé Prahy 10 ale letos v červnu schválili záměr směnu zrušit a nyní se čeká na výsledky jednání hlavního města s vlastníkem.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»