Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole pořizuje pozemky pro vodní kanál v Troji.

Magistrát připravuje scelení pozemků, které je nutné pro plánované vybudování parku vodních sportů v Troji u stávající vodácké slalomové dráhy.

Metropole pořizuje pozemky pro vodní kanál v Troji.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Magistrát připravuje scelení pozemků, které je nutné pro plánované vybudování parku vodních sportů v Troji u stávající vodácké slalomové dráhy.

Radní schválili dva tisky, které se otázkou pozemků zabývají, podle radního pro majetek Jana Chabra (TOP 09) by parcely měly být pro počátek stavby připraveny příští rok.

Radní Vít Šimral (Piráti) uvedl, že bude jednat se státem ohledně spolufinancování areálu. Projekt počítá s vybudováním nového vodního kanálu, odpočinkové zóny a dalších sportovišť.

Radní schválili výkup části pozemků za zhruba dva miliony korun a zrušení smluv o budoucí kupní smlouvě, které má magistrát uzavřeny s organizací ministerstva zahraničí Diplomatický servis.

Ta je podle schváleného dokumentu ochotná jednat o bezplatném převodu pozemků nutných pro vybudování areálu.

Podle Chabra bude v dalších měsících potřebné vyřešit i další pozemky. "Na jaře příštího roku bychom to měli mít kompletně zceleno a může se začít s investiční akcí," uvedl.

Šimral konstatoval, že pro přípravu areálu vznikla pracovní skupina, ve které zasedají zástupci městské části Praha-Troja, Univerzity Karlovy a Českého svazu kanoistů.

Podoba plánovaného projektu už je podle radního jasná a město se v následujících měsících obrátí na stát ohledně spolufinancování.

Podle původního projektu má být nová slalomová dráha 12 metrů široká, 270 metrů dlouhá a má mít převýšení 3,16 metru. Celkem by měl kanál měřit 529 metrů.

Park bude kromě nové a staré dráhy zahrnovat víceúčelovou plochu pro outdoorové aktivity, mezi nimi například lanové centrum, hřiště pro děti, venkovní posilovnu a venkovní hřiště pro míčové sporty. Projekt počítá i s kulturní arénou, letním kinem a odpočinkovou plochou pro veřejnost.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»