Provozuje:
Juris Real Estate

Metrostav se bude soudit kvůli dluhu za stavbu radnice v osmé městské části.

Stavební firma Metrostav se chce soudit s firmou Centrum Palmovka, kterou vlastní Praha 8, kvůli nezaplaceným pracím na výstavbě nové radnice na Palmovce.

Metrostav se bude soudit kvůli dluhu za stavbu radnice v osmé městské části.

autor. JURIS REAL

Stavební firma Metrostav se chce soudit s firmou Centrum Palmovka, kterou vlastní Praha 8, kvůli nezaplaceným pracím na výstavbě nové radnice na Palmovce.

Obrátit se chce na rozhodčí soud. ČTK to sdělil mluvčí firmy Metrostav František Polák.

Městská část prostřednictvím své firmy dluží Metrostavu asi 240 milionů korun. Centrum Palmovka má stát asi 1,1 miliardy korun, a kdy bude hotovo, není jasné.

"Na smírčím jednání k dohodě nedošlo. Metrostav dnes podává žalobu k rozhodčímu soudu," uvedl Polák. Stavebníci již letos v květnu výrazně omezili kvůli dluhu práce. Centrum Palmovka se k probíhajícímu jednání ani k podání žaloby nechtělo vyjadřovat. "Je to nová informace, protože v pátek má být poslední schůzka v rámci smírčího jednání. Až potom se k tomu budeme schopni vyjádřit," řekl mluvčí Centra Palmovka František Králík. Stavbu centra za více než 1,1 miliardy korun schválila Praha 8 již na konci léta 2010. Samotná výstavba začala loni v dubnu. Budova by měla zabírat plochu o rozloze více než 16.000 metrů čtverečních. Zástupci nyní opoziční ODS a TOP 09, za jejichž vlády stavba začala, uvedli na červnovém jednání zastupitelstva, že zvažují podat trestní oznámení na neznámého pachatele právě kvůli zastavení prací.

Záměr stavby radnice Prahy 8 v minulosti kritizovali tehdejší opoziční zastupitelé, kteří ji označovali za "megalomanskou". Současná koalice ANO, ČSSD a Strana zelených (vládnoucí s podporou KSČM) po volbách uvedla, že chce stavbu radnice společně s dalšími zakázkami prověřit. Firma Metrostav se v minulosti již soudila u rozhodčího soudu s hlavním městem Prahou kvůli stavbě tunelu Blanka. Firma u soudu uspěla, ten přikázal práce v řádu miliard zaplatit.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»