Provozuje:
Juris Real Estate

Ministr zdravotnictví navrhne, aby se venku a uvnitř mohli sejít pouze dva lidé.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) navrhne v pondělí vládě, aby se venku a uvnitř mohli nadále setkávat jen dva lidé. Uvedla to Česká televize.

Ministr zdravotnictví navrhne, aby se venku a uvnitř mohli sejít pouze dva lidé.

autor. JURIS REAL, ČTK

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) navrhne v pondělí vládě, aby se venku a uvnitř mohli nadále setkávat jen dva lidé. Uvedla to Česká televize.

Od počátku nového týdne, kdy již v zemi nebude platit nouzový stav, mělo být původně podle rozhodnutí bývalého ministra Jana Blatného (za ANO) povoleno setkávání až 20 lidí pod širým nebem a deseti uvnitř budov.

Současné mimořádné opatření je účinné od pondělí, navazuje tak na opatření k nouzovému stavu, upřesnil na dotaz ČTK Arenberger.

Ten už v pátek večer informoval, že se mu mírnější opatření nelíbí. Vzniklo v první polovině tohoto týdne, kdy neměl možnost ho ovlivnit, poněvadž ještě nebyl ministrem.

Arenberger včera na twitteru napsal, že se ke změně opatření rozhodl na základě stanoviska Mezioborové skupiny pro epidemické situace (MeSES).

"Ta na základě křehké epidemiologické situace včetně aktuálně prvního výskytu brazilské mutace P2 SARS-COV 2 na území České republiky nepodporuje z medicínského hlediska původně deklarované omezení shromažďování osob na deset uvnitř a 20 venku, jak bylo uvedeno mým předchůdcem," konstatoval.

Věří tomu, že všichni včetně sportovců přijmou oddálení plánovaných aktivit s pochopením. Oddálení je podle jeho názoru nezbytné, chce zejména udržet děti ve školkách a školách.

"Při rozvolňování musíme postupovat uvážlivě a nesmíme udělat stejnou chybu jako v minulosti," poznamenal.

Včera vydané opatření bez přerušení navazuje na opatření k nouzovému stavu. "Musí být ale do 48 hodin od vydání schváleno vládou, jinak jeho účinnost skončí," napsal ministr ČTK.

Kabinet se sejde v pondělí odpoledne, Arenberger včera o svém rozhodnutí informoval premiéra Andreje Babiše (ANO) i další členy vlády.

O půlnoci na pondělí v České republice po půl roce končí nouzový stav. Opatření proti šíření koronaviru se nově budou řídit pandemickým zákonem. Podle pandemického zákona nelze omezovat lidi v tom, jestli jich pohromadě bude víc, nebo méně.

"My jsme to konzultovali nejen se skupinou MeSES, nýbrž samozřejmě i s jejich právníky, našimi právníky, a dokonce i externími právníky. Nakonec jsme dospěli k názoru, že je to možno omezit nikoliv podle pandemického zákona, ale podle jiných zákonů, kterými se řídí ministerstvo zdravotnictví," odpověděl včera Arenberger na dotaz Radiožurnálu, zda není jeho rozhodnutí protiprávní.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»