Provozuje:
Juris Real Estate

Míst na nákup kapra bude letos 2 587, tj. o 200 více než loni.

Prodejci letos nahlásili veterinářům prodej vánočních kaprů na 2 587 místech, což je zhruba o 200 více než loni. Zástupci Státní veterinární správy (SVS) to sdělili novinářům.

Míst na nákup kapra bude letos 2 587, tj. o 200 více než loni.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Prodejci letos nahlásili veterinářům prodej vánočních kaprů na 2 587 místech, což je zhruba o 200 více než loni. Zástupci Státní veterinární správy (SVS) to sdělili novinářům.

Veterinární inspektoři loni našli chybu ve třech procentech ze zhruba tisícovky kontrol prodejců. Letos by mělo být podle předběžného plánu zkontrolováno 30 procent prodavačů.

Nejvíc stánků nahlásili prodejci v Jihomoravském kraji (437), dále pak v kraji Moravskoslezském (307) a ve Středočeském (288).

"V hlavním městě nahlásili prodejci 230 míst, kde by měly být ryby určené pro štědrovečerní večeři ke koupi. V Praze se počet stánků s kapry v posledních letech postupně mírně snižuje," dodal mluvčí správy Petr Vorlíček.

Kontroly se zaměřují na zacházení s živými rybami a na pravidla jejich usmrcování, ale také na hygienu prodeje. Loňské chyby byly hlavně administrativní, týrání zvířat nebo závažnější chyba v hygieně prodeje byly ojedinělé.

"Z dlouhodobého hlediska je dnes závažných prohřešků méně než v minulosti. Dle našeho názoru na to má vliv zejména osvěta, ale také důsledný veterinární dozor, který se zaměřuje především na problémové prodejce z předchozích let," dodal ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Před Vánoci se podle veterinářů prodá kolem 85 procent tuzemských ryb prodávaných v ČR. Produkce ryb v České republice loni podle Rybářského sdružení meziročně vzrostla o 66 tun na rekordních 21.751 tun. Letos podle odhadů klesne pod 21.000 tun, řekl už dříve ČTK ředitel sdružení Michal Kratochvíl.

I přes loňské rekordní úlovky trápilo stejně jako letos rybáře sucho. Kdyby nebylo, mohl by být letos loňský rekord překonaný, dodal. Cena kaprů od producentů se letos nejspíš nezvýší, rybáři je většinou prodávají za 85 až 100 korun za kilogram.

V ČR se chová nejvíce kaprů, loni se jich v rybnících vylovilo 18.430 tun, o 30 tun meziročně méně. Lososovitých ryb přibylo 42 procent na 1.106 tun, naopak klesla produkce býložravých ryb, línů i dravých ryb. Zhruba 40 procent živých ryb se prodalo v ČR, polovina šla na vývoz, deset procent se zpracovalo.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»