Provozuje:
Juris Real Estate

Mostecký autodrom plánuje pro letošek rozsáhlé investice.

Plánuje se více otevřít amatérům a fanouškům závodění na okruhu i různých automobilových značek. V plánu je mimo jiné stavba hotelu. ČTK to uvedl Jan Foukal, mluvčí závodiště, které se začalo budovat v roce 1978.

Mostecký autodrom plánuje pro letošek rozsáhlé investice.

autor. JURIS REAL

Plánuje se více otevřít amatérům a fanouškům závodění na okruhu i různých automobilových značek. V plánu je mimo jiné stavba hotelu. ČTK to uvedl Jan Foukal, mluvčí závodiště, které se začalo budovat v roce 1978.

"Záměrem je učinit z areálu mimo jiné místo zábavy, kulturního a společenského vyžití a relaxace pro nejširší veřejnost, a to po celý rok," řekl Foukal. Vznikají tak programy pro celé rodiny.

"Muži se mohou prohánět po okruhu v motokárách či bugginách, ženy si mohou užívat na speciálním kurzu a děti mají k dispozici dopravní hřiště, půjčujeme kola, koloběžky i helmy," doplnil mluvčí.

Rozšíření a zlepšení servisu pro závodníky i návštěvníky zahrnuje řadu investic. Loni třeba vznikl malý závodní okruh, pneuservis, opravených je 42 boxových stání. Letos se mění asfalt na velkém okruhu, opravuje se čerpací stanice.

Na konci roku začne stavba hotelu, která má nabídnout ubytování pro týmy i přespolní diváky při pořádání vícedenních akcí. Otevřít se má v červenci 2017. V říjnu začne oprava startovní věže, která by novou podobu měla získat na jaře dalšího roku.

Na autodromu se letos představí více než 20 akcí, mezi které patří obnovený seriál Octavia Cup s pilotem Tomášem Engem či evropský pohár tahačů Czech Truck Prixm což je nejnavštěvovanější podnik sezony na mosteckém autodromu. Loni na dvoudenní akci dorazilo 97.000 lidí.

Jako každý závodní okruh se ani mosteckému za dobu existence nevyhnula řada kolizí. V roce 2008 na okruhu motorkář srazil dva muže, oba zemřeli. O dva roky později zemřel po nehodě motocyklista.

"Při závodech dohlížejí na bezpečnost jezdců i diváků mimo jiné traťoví komisaři. Nedávno jsme namontovali také ochranný plot na signalizační zdi velkého okruhu, který odpovídá normám mezinárodní automobilové federace FIA," řekl Foukal.

Řidičské umění si může na autodromu vyzkoušet každý. Má na výběr projet se vlastním vozem nebo si vychutnat taxijízdu se zkušeným jezdcem. Silné auto si může i pronajmout.

První motoristickou akci zažil Most v květnu 1947, kdy byl na trati u pivovaru odstartován první rychlostní závod motocyklů. Poté se závody přesouvaly do ulic, oblibu si získal okruh v někdejší Stalingradské čtvrti už v nově postaveném Mostě, za pár let však přestal stačit nárokům na bezpečnost

Nová závodní dráha vznikla na místě bývalého povrchového dolu Vrbenský. První závod na výsypce po těžbě uhlí se jel v roce 1983. Součástí areálu je dnes také polygon, rallyová dráha či offroadová trasa.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»