Provozuje:
Juris Real Estate

Muž, jenž prý připravil lidi o rodinné domy, se dozví rozsudek v listopadu.

Rozsudek nad Miroslavem Janoškem obžalovaným z toho, že údajně připravil několik lidí z Rožnova pod Radhoštěm o jejich nemovitosti, vynese olomoucký krajský soud v polovině listopadu.

Muž, jenž prý připravil lidi o rodinné domy, se dozví rozsudek v listopadu.

autor. JURIS REAL

Rozsudek nad Miroslavem Janoškem obžalovaným z toho, že údajně připravil několik lidí z Rožnova pod Radhoštěm o jejich nemovitosti, vynese olomoucký krajský soud v polovině listopadu.

Při hlavním líčení zazněly závěrečné řeči, žalobce muži navrhuje zhruba sedmileté vězení.

Škodu vyčíslil přibližně na sedm milionů korun, o šest milionů se muž podle obžaloby snažil připravit ještě dalšího člověka.

Případem se soud zabýval téměř dva roky, důvodem bylo vypracování znaleckých posudků.

Případ soudce Vladimír Hendrych odročil na 19. listopad, kdy chce vynést rozsudek. Podle státního zástupce Karla Studeného připravil muž obžalovaný z podvodu o domy a pozemky lidi ve čtyřech případech a v jednom případu se o to pokusil.

Využil podle něj jejich nepozornosti při podpisu kupních smluv. Pod záminkou poskytnutí půjčky či opravy domů jim prý podsouval smlouvy o prodeji rodinných domů.

"Muži hrozí pět až deset let, navrhoval jsem nepodmíněný trest v polovině trestní sazby," řekl dnes ČTK Studený.

Osmatřicetiletý Janošek poprvé stanul před olomouckým soudem v polovině prosince 2013, rozsudek tak bude vynesen téměř po dvou letech.

Případ se projednával tak dlouho kvůli znaleckým posudkům týkajícím se nemovitostí pro vyčíslení přesné škody.

Podle obžaloby nejprve přišli o rodinný dům v hodnotě 2,8 milionu korun manželé, kterým Janošek v listopadu 2010 sliboval půjčení peněz.

Předstíral prý jako věřitel uzavření písemné smlouvy o půjčce s dlužníky, avšak k podpisu připravil a předložil poškozeným písemné vyhotovení kupní smlouvy na rodinný dům i s pozemky.

Podobnými podvrhy smluv prý připravil lidi o domy i v dalších případech. V posledním případu podle obžaloby Janošek předstíral, že muži pronajme auto, k podpisu však připravil kupní smlouvu na jeho rodinný dům za kupní cenu šest milionů korun.

Muž si však kupní smlouvu přečetl a odmítl ji podepsat. Janošek však již dříve před soudem tvrdil, že měl prosperující stavební firmu a lidem půjčoval peníze.

V jednom případě prý muži půjčil 720.000 korun, zbylé peníze za prodej rodinného domu, na kterém se prý domluvili, mu předával údajně v hotovosti ve splátkách.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»