Provozuje:
Juris Real Estate

Na desítce vyroste nová čtvrť až pro 30 tis. občanů.

Na rozhraní Bohdalce a Slatiny v desáté městské části by měla v budoucnu vzniknout nová čtvrť až pro 30 tisíc lidí. Radní Prahy 10 dali souhlas ke zpracování urbanistické studie brownfieldu o rozloze 130 hektarů s výhledem na Eden.

Na desítce vyroste nová čtvrť až pro 30 tis. občanů.

autor. JURIS REAL

Na rozhraní Bohdalce a Slatiny v desáté městské části by měla v budoucnu vzniknout nová čtvrť až pro 30 tisíc lidí. Radní Prahy 10 dali souhlas ke zpracování urbanistické studie brownfieldu o rozloze 130 hektarů s výhledem na Eden.

Místní obyvatelé mají ale obavy o sportovní areál SK Slavia Praha.

„Jedná se o ideovou studii, která by se měla stát podkladem pro právě připravovaný Metropolitní plán města. V září budou tuto studii schvalovat zastupitelé Prahy 10,“ říká mluvčí desáté městské části Vít Novák. Jestliže svůj souhlas se studií vyjádří i zastupitelé, je velmi pravděpodobné, že nová čtvrť za Edenem vyroste. Studie bude využita jako podklad pro vytvoření Metropolitního plánu, který má do roku 2022 nahradit současný zastaralý územní plán Prahy. Architektonický návrh se však nelíbí části obyvatel Prahy 10, protože nepočítá se zachováním celého areálu SK Slavia Praha u fotbalového stadionu Eden. Např. některá tréninková hřiště mají nahradit bytové domy. Podle radních to ale neznamená, že projekt do sportovního areálu skutečně zasáhne. „MČ Praha 10 není vlastníkem pozemků a dotyčných staveb. Nic by ji tak ani pro futuro neopravňovalo provádět takto zásadní úpravy. Je nicméně potřeba, aby řešila své území koncepčně s nějakou vizí,“ vysvětluje Novák.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»