Provozuje:
Juris Real Estate

Na nový byt v metropoli je nutné 14,6 ročních platů.

Běžný Pražan, který dostává průměrný plat by na nový byt o rozloze 70 m2 vydělával skoro 15 let. Nesměl by mít ale žádné další finanční výdaje.

Na nový byt v metropoli je nutné 14,6 ročních platů.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Hypoindex)

Běžný Pražan, který dostává průměrný plat by na nový byt o rozloze 70 m2 vydělával skoro 15 let. Nesměl by mít ale žádné další finanční výdaje.

Toto zjištění vyplývá z údajů společnosti Central Group.

Před rokem bylo potřeba na stejně velký byt pouze 13,8 ročních platů a v roce 2014 dokonce pouze necelých deset ročních platů. Ceny bytů soustavně rostou, a proto je jasné, že jsou v kurzu čím dál menší byty. „Politici často vidí řešení současné krize dostupného bydlení v posílení nájemního sektoru. Podle dat ČSÚ aktuálně v nájmu bydlí jen 19 procent lidí, nejvíce zhruba 39 procent bydlí ve vlastním rodinném domě a 29 procent ve vlastním bytě. Směřovat ale střední třídu do nájmu, který je pro ni méně výhodný než koupě vlastního bydlení s hypotékou, nedává ekonomickou logiku,“ poznamenal zakladatel a šéf největšího rezidenčního stavitele Central Group Dušan Kunovský.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»