Provozuje:
Juris Real Estate

Na plantáži v Holešově odstartoval samosběr jahod.

Úroda je dobrá.

Na plantáži v Holešově odstartoval samosběr jahod.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK a Český rozhlas)

Úroda je dobrá.

Na plantáži společnosti Vaklima v Holešově na Kroměřížsku, která patří mezi největší pěstitele jahod ve Zlínském kraji, před týdnem začal samosběr.

Jahody z Holešova plní rovněž tržnice v několika městech a obcích kraje. Letošní sezona začala o deset dní dříve než loni, jahod se urodilo dost, sdělil ČTK jednatel společnosti Jaroslav Valenta. "Úroda je docela hezká. Byly problémy s mrazy koncem dubna a počátkem května, to jsme přečkali. A v současné době máme vláhy víc, než jsme očekávali. Meteorologové předvídali, že bude sucho, tak to sucho momentálně nám nehrozí. Takže jahody nazrávají. Na to, že květen byl velmi chladný, tak sladkost jahod není špatná," uvedl Valenta. Očekává, že samosběr bude fungovat až do konce června.

Mezi dnešní první zákazníky patřili Jan a Zuzana ze Zlína. Samosběr si v Holešově vyzkoušeli poprvé. "Dozvěděli jsme se o něm z internetu. Z jahod uděláme marmeládu a ovocné knedlíky s tvarohem. Sbíráme je do čtyř košíků, do každého se vejdou tak tři kila. Jahody jsou krásné, i chuťově jsou super," řekl ČTK a Českému rozhlasu pár. Vzhledem k pandemii nového typu koronaviru brigádnice dbají na to, aby mezi sebou lidé při sběru ovoce dodržovali rozestupy. U vstupu na plantáž je jim k dispozici rovněž dezinfekce. Za příznivého počasí zavítají na plantáž i stovky zákazníků denně, zejména o víkendu. Obvykle na holešovské plantáži podle Valenty sklidí z hektaru mezi šesti až deseti tunami jahod ročně. Společnost Vaklima letos pěstuje produkční jahody na 5,5 hektaru půdy. Na dalších více než dvou hektarech je nová výsadba, která zatím ovoce neplodí. Firma k pěstování jahod využívá moderní technologie včetně zavlažování a ochranných fólií.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»