Provozuje:
Juris Real Estate

Na trhu komerčních imobilií je letos rušno.

Nově se chystá prodej největšího nákupního centra v ČR - OC Letňany.

Na trhu komerčních imobilií je letos rušno.

autor. JURIS REAL

Nově se chystá prodej největšího nákupního centra v ČR - OC Letňany.

Sílí ale i zájem o komerční reality mimo metropoli, o které investoři ještě donedávna nestáli. Velký zájem cizinců tlačí ceny nahoru a výnosy dolů.

Prodej obchodního centra Letňany, k němuž se podle schyluje, představuje lákavou příležitost pro investory. Jedná se o největší nákupní centrum v Praze i v celé republice. Jeho 180 obchodů zabírá více než 125 tisíc metrů čtverečních ploch. To pražské nákupní centrum Palladium je z hlediska obchodních ploch k pronájmu zhruba třetinové a jeho nový vlastník, německý fond Union Investment, za něj nedávno zaplatil 570 milionů eur. Této částce se ale cena centra v Letňanech nejspíš nepřiblíží ani z poloviny. Obchodní centrum Letňany může být zajímavé spíše pro velké investory typu ECE nebo Unibail-Rodamco. Zmíněné společnosti se na development a provozování obchodních center přímo specializují. V tuzemsku do jejich portfolia spadají například brněnská Galerie Vaňkovka či pražská centra na Chodově a Černém Mostě. Vlastníkem OC Letňany je Tesco, mluvčí společnosti však k prodeji nemovitosti nic nesdělil. Britský řetězec v loňském roce vykázal v České republice čtyřmiliardovou ztrátu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»