Provozuje:
Juris Real Estate

Nabídka nových bytu dál prudce klesá.

Na "neprátelské" zákony pak doplácejí zákazníci.

Nabídka nových bytu dál prudce klesá.

autor. JURIS REAL

Na "neprátelské" zákony pak doplácejí zákazníci.

Developeri vinou neprimerene dlouhého povolovacího procesu nestací uspokojovat zvýšenou poptávku po nových bytech. Podle analytických dat spolecnosti EKOSPOL nabídka na pražském rezidencním trhu na jare dál prudce klesala, na což v konecném dusledku doplatí predevším zájemci o nové bydlení. Zatímco v breznu 22 nejvetších pražských developeru nabízelo 3 265 volných bytu, v kvetnu to bylo jen 2 798 bytových jednotek, vyplývá z dat EKOSPOLU. Za pouhé tri mesíce tak z nabídky nejsilnejších hrácu na rezidencním trhu zmizelo 467 volných bytu, což znamená pokles o více než 14 procent.

Takto razantní úbytek se pochopitelne odráží v rostoucích cenách nových bytu, a to zvlášt s ohledem na to, že zájemcu o vlastní bydlení kvuli levným hypotékám a celkove pozitivní ekonomické situaci v Cesku naopak pribývá.

Potenciální kupcum se tak výrazne zužuje nabídka, z níž mohou vybírat. Snáze proto mohou podlehnout trikum nepoctivých developeru a zakoupit byt, o nejž by za normálních okolností nebyl zájem. Na trhu jsou totiž stále stovky takzvaných „ležáku“, které se kvuli nepríznivému pomeru ceny a kvality neprodají ani mesíce ci roky po kolaudaci projektu. I jich ale postupne ubývá.

Dobré projekty se poznají tak, že jsou obvykle vyprodány ješte pred dokoncením, což je u EKOSPOLU, který je dlouhodobým lídrem ceského rezidencního trhu, naprostým pravidlem. Vinou „legislativního Kocourkova“ v Cesku se vydávání stavebních povolení táhne dlouhé roky, což znacne brzdí a prodražuje bytovou výstavbu. Tento stav je brzdou rustu ceské ekonomiky a také faktorem, kvuli nemuž se vlastní bydlení pro radu rodin stává nedostupným.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»