Provozuje:
Juris Real Estate

Nájemné v bytech poroste všude stejně

Nájemné v obecních bytech Prahy 1, u nichž se protahuje privatizace, poroste stejně jako v ostatních bytech.

Mladá fronta Dnes včera přinesla tiskovou zprávu ČTK o tom, že nájemné v obecních bytech Prahy 1, u nichž se protahuje privatizace, poroste stejně jako v ostatních bytech.

Zastupitelé první městské části neschválili návrh opozičních Věcí veřejných, podle něhož měla být deregulace u bytů určených k prodeji nájemníkům za zvýhodněnou cenu zastavena. Ve většině případů zbrzdila privatizaci výstavba půdních bytů, uvádí opozice i vedení radnice. Podle Martina Mejstříka (SNK ED) je pravým důvodem, proč radnice byty neprodává to, aby se nynější nájemníci nemohli z pozice vlastníka hlásit do stavebních řízení. „Návrh by bylo dobré podpořit. Půdy jsou nešťastnou kauzou a táhnou se řadu let,“ řekl Mejstřík. Dosud nebylo v Praze 1 zprivatizováno asi 1 500 bytů ve stovce domů. Nájemné se loni zvýšilo z 37 korun za metr čtvereční na 48 korun. Příští rok už bude kolem 90 korun a v roce 2010 asi 114 korun. Radnice tvrdí, že pro všechny musí platit stejné podmínky. „Dvě třetiny obyvatel byty neprivatizují a deregulace se jich dotýká v plném rozsahu,“ řekl Karel Koželuh (SNK ED).

Podle starosty Petra Hejmy (ODS) se nikdo z voličů nemůže zlobit na radnici za to, že prodává půdy za tržní ceny a plní tím obecní pokladnu. „Nezvyšujeme cenu bytů, nezastavujeme privatizaci. Měli bychom zachovávat stejná pravidla pro všechny, “ zdůraznil Hejma. Kateřina Klasnová z Věcí veřejných podotkla, že radnice není schopna splnit slib a co nejrychleji dokončit privatizaci. „V sedmé městské části radní deregulaci u privatizovaných bytů zmrazili, “ uvedla Klasnová. Opozice však s těmito argumenty neuspěla. (Zdroj: ČTK -Mladá fronta Dnes – 26. 5. 2008 s.D4)

- Realitní kancelář JURIS REAL




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru