Provozuje:
Juris Real Estate

Naše realitní kancelář doporučuje uzavírat tzv. exkluzivní smlouvu.

Pokud jste někdy navštívili realitní kancelář za účelem prodeje nemovitosti, určitě jste se setkali s nabídkou na uzavření exkluzivní zprostředkovatelské smlouvy.

Naše realitní kancelář doporučuje uzavírat tzv. exkluzivní smlouvu.

autor. JURIS REAL

Pokud jste někdy navštívili realitní kancelář za účelem prodeje nemovitosti, určitě jste se setkali s nabídkou na uzavření exkluzivní zprostředkovatelské smlouvy.

Uzavření exkluzivní zprostředkovatelské smlouvy bývá pro člověka nepříjemné zvláště v případech, kdy se má k něčemu zavázat pod hrozbou případné (pozn. smluvní) pokuty. Tento jev samozřejmě platí i v obchodu s realitami. Jen málo lidí ovšem přesně zná všechny výhody a nevýhody zprostředkovatelských smluv.

Prodávající se mohou setkávat s názorem, že čím více realitních kanceláří je zainteresovaných do prodeje nemovitosti, tím lépe. Avšak opak bývá pravdou. Velký počet realitních kanceláří znamená "více inzerce", ale také více zmatků a nedůvěry u potenciálních kupujících.

Do jaké realitní kanceláře zavolat? Je daný makléř opravdu oprávněn nabízet vybranou nemovitost? Co se stane, když se sejdou dva zájemci, každý ovšem v jiné realitní kanceláři? Potom vzniká nepříjemná situace nejen pro kupující, ale především pro prodávající. Obdobné situace mohou nastat i v případě, kdy se neuzavře exkluzivní smlouva na prodej nemovitosti, přičemž se tato bude následně prezentovat ve více realitních kancelářích. Profesionalita realitní kanceláře se mj. pozná právě podle toho, jakou nabídne smlouvu při dojednávání podmínek. Strategie realitních kanceláří se samozřejmě liší v závislosti na jejich firemní filozofii či lokalitě působnosti. Pravidlem však bývá, že seriózní RK pracují na bázi exkluzivních smluv, alespoň co se týká realit (imobilií) nabízených k prodeji.

Realitní kanceláře chtějí mít jistotu, že veškerá jejich snaha a investice do prezentace prodávané nemovitosti nebude zmařena. Současně má exkluzivní smlouva pro prodávající výhodu např. v tom, že se jedná o velký závazek realitní kanceláře vůči klientovi za předem jasných a řádně specifikovaných podmínek. Jednou z nich je vyjednávací cena a výše provize realitní kanceláře. Právě tyto náležitosti bývají velmi často předmětem případných sporů, nejsou-li předem upřesněny. Exkluzivní smlouva se nemusí uzavírat na dlouhá období. Nejčastěji se jedná o tříměsíční lhůtu, po kterou je nemovitost nabízena. Je čistě na dohodě realitního makléře a prodávajícího, jestli bude toto období kratší či delší. Existují ovšem ještě dvě možnosti, jak prodat svoji realitu. První z nich je nabídnutí nemovitosti realitní kanceláři bez uzavření jakékoliv smlouvy. Tato varianta ovšem bývá pro prodávající nejméně výhodná (nejasná výše kupní ceny a provize, délka vztahu mezi klientem a realitní kanceláří, specifikace závazku, realizace kupních smluv, vkladu do katastru nemovitostí atd.).

Druhou alternativou je vlastní prodej (převod) nemovitosti bez účasti realitní kanceláře. Podat si soukromý inzerát, zeptat se známých… Toto jsou nejčastější způsoby vlastního prodeje nemovitostí v České republice. Prodej rodinného domu, bytu či pozemku není tak snadný jako prodej starého nábytku, televize či jízdního kola. Transakce spojené s nemovitostmi se proto doporučuje přenechat profesionálům, kteří se o realitu postarají nejen v oblasti samotného prodeje, ale i v rámci dalších náležitostí (vyhotovení znaleckého posudku, právní servis, vyplnění daňového přiznání atd.). Stejně jako v jiných oblastech i zde platí, že je vhodné oslovovat prověřené realitní kanceláře s dobrými referencemi (Pich, M. Exkluzivní smlouva na prodej nemovitosti. Ano, či ne? {citováno 18. 12. 2013}. Dostupný z http://byznys.ihned.cz/c1-61463700-exkluzivni-smlouva-na-prodej-nemovitosti-ano-ci-ne).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Všechny články a aktuality »»