Provozuje:
Juris Real Estate

Návrh nového maršmelounu vytvořil architekt Fránek, strůjce původní podoby.

Upravený projekt představili zástupci odborné poroty a společnosti V Invest, která projekt v ulici U Milosrdných na Starém Městě letos převzala od italského developera Augusta Razetta.

Návrh nového maršmelounu vytvořil architekt Fránek, strůjce původní podoby.

autor. JURIS REAL

Upravený projekt představili zástupci odborné poroty a společnosti V Invest, která projekt v ulici U Milosrdných na Starém Městě letos převzala od italského developera Augusta Razetta.

Nový návrh podle firmy vychází z prvků přítomných v okolní historické zástavbě. Bytový dům bude mít šest nadzemních pater, dvě podzemní k parkování a parter bude sloužit pro obchody a služby. V domě vznikne kolem třiceti bytů velikosti od 2+kk do 5+kk. Společnost chce do konce příštího roku získat stavební povolení. Archeologický průzkum by ráda zahájila v září příštího roku, s počátkem stavby počítá v roce 2020. Byty společnost neprodá, ale využije k dlouhodobým pronájmům. Předchozí podobu projektu kritizovala řada místních obyvatel a expertů. Společnost při výběru nové podoby oslovila sedm architektonických studií, pět z nich představilo své návrhy. Z těch poté vybírala vítěze šestičlenná porota, složená ze zástupců developera a architektů Ladislava Lábuse, Josefa Pleskota a Zdeňka Lukeše. Podle investora se odborníci i zástupci investora na vítězi jednoznačně shodli.

"Vnější fasáda budovy čerpá inspiraci z vizuálních prvků, které byly pro tuto lokalitu v minulosti typické. Jde např. o vertikální žebrování vznikající na stěnách v důsledku stékání dešťové vody z tašek domů a průčelí," uvedl autor návrhu Fránek. Nová podoba má odrážet atmosféru "pražských Stínadel," jak se staroměstské čtvrti Na Františku přezdívá. Předchozí investor podle architekta požadoval co nejvýraznější návrh, zatímco V Invest chce lokalitu spíše zklidnit, i když nová podoba nerezignovala na vizuální zajímavost. Kromě barevné varianty, která je na zveřejněných vizualizacích, je stále ve hře i fasáda v cihlové barvě. Podle názoru architekta Pleskota byl velmi zdařilý i původní, kritizovaný návrh, avšak Fránek jej novou podobou překonal. "Nový design domu v jeho podání je nejen architektonicky vyzrálý a originální, nýbrž i památkářsky akceptovatelný," uvedl.

Ředitel společnosti V Invest Jaroslav Vondřička řekl, že hlavním limitem pro celý projekt bylo platné územní rozhodnutí, které stanovilo poměrně přísné podmínky. Aktuální návrh společnost už při přípravě konzultovala s památkáři. "Chtěli bychom se pokusit vytvořit přechod mezi velmi kvalitní historickou architekturou a moderní architekturou, o které si myslíme, že do města nezbytně patří," dodal Vondřička.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»