Provozuje:
Juris Real Estate

Někteří restauratéři plánují žalovat vládu.

Někteří restauratéři sdružení kolem pivovaru Malý Janek v Jincích chtějí podávat žaloby na vládu, omezuje podle nich jejich svobody dané ústavou. Požadují zrušení nouzového stavu a otevření ekonomiky.

Někteří restauratéři plánují žalovat vládu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Někteří restauratéři sdružení kolem pivovaru Malý Janek v Jincích chtějí podávat žaloby na vládu, omezuje podle nich jejich svobody dané ústavou. Požadují zrušení nouzového stavu a otevření ekonomiky.

Zahájili sbírání podpisů pod petici, pod kterou očekávají podpisy nejenom restauratérů, ale i dalších živnostníků, uvedli na tiskové konferenci v pražské restauraci Šeberák.

Podle správce webu Chcípl PES Davida Biksadského je nyní otevřeno mezi 70 a 120 podniky, přestože jim to vládní nařízení zakazují.

Jiří Janeček z Malého Janka uvedl, že očekává kolem 900 petičních míst právě v provozech, které s názory iniciativy souhlasí a podporují ji.

Pasivní forma podpory je podle něj uzavřený, ale rozsvícený provoz, aktivní pak otevřené prostory, např. u zakázaných provozů restaurací.

"Dneska to už skoro není o kompenzacích. Byly nám významně omezeny osobní svobody a je potřeba se vrátit do normálního světa," sdělil Janeček.

Deset miliard korun, které vláda hodlá přerozdělit na kompenzace pro hoteliéry a restauratéry, by se podle něj měly přesunout na ochranu nejrizikovější části obyvatelstva, tedy seniorů.

Vláda by pak podle něj měla zrušit nouzový stav a otevřít ekonomiku. Podle iniciativy hrozí zavírání bud v horských lokalitách, např. v Krkonoších, přičemž riziko přenosu je na nich minimální.

Spousta společností podle Janečka už na jaře nebo na podzim zkrachovala, zůstali po nich ale jedinci se svými dluhy. Na ty by měl kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) myslet, konstatoval.

"Vláda musí s ohledem na vývoj epidemické situace nastavit kompenzační pravidla minimálně do konce března roku 2021 a pro období následující. Zpětné a mnohdy administrativně náročné kompenzace již zlikvidovaným živnostem a podnikům nepomůžou," píše se v petici.

Zástupci iniciativy se chtějí sejít v příštím roce a pokračovat také s veřejnými akcemi. První by měla být vyznačení cesty od úřadu vlády na Staroměstské náměstí půllitry, to by mělo být 3. ledna. Další akce chtějí ohlásit později.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Zákonodárci by se měli zabývat úpravou podmínek oddlužení.

Oddlužení je jednou z možností řešení úpadku. Koaliční vláda navrhla v souladu se svým programem zkrácení procesu z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky. Více»

Všechny články a aktuality »»