Provozuje:
Juris Real Estate

Nemocnice v Rumburku zůstává v provozu.

Na výplaty peníze má.

Nemocnice v Rumburku zůstává v provozu.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Na výplaty peníze má.

Lužická nemocnice a poliklinika Rumburk zůstává navzdory insolvenčnímu řízení dál v provozu. Peníze na výplaty jsou zajištěné, pojišťovny dál platí, ujistila na setkání se zaměstnanci insolvenční správkyně Martina Jinochová Matyášová. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) současně uvedl, že stát i pojišťovny mají zájem na zachování rumburské nemocnice. Podepsané česko-saské memorandum o přeshraniční péči podle jeho názoru rozhodně neznamená likvidaci nemocnic v Rumburku a ve Varnsdorfu. Jedná se o doplňkovou službu pro lidi z příhraničí, řekl.

Lužická nemocnice zajišťuje péči pro 55.000 obyvatel Šluknovského výběžku, od poloviny července se ale nachází v insolvenčním řízení. Loňská ztráta zařízení dosáhla 52 milionů korun, na konci května již hospodaření nemocnice vykazovalo ztrátu dalších 18 milionů.

Podle seznamu závazků navíc dluží nemocnice dalších bezmála 40 milionů korun dodavatelům a pojišťovnám. Většina byla splatná před více než třemi měsíci. Péči nemocnice dál zajišťuje, byť kvůli dovoleným s krátkodobými omezeními.

"Máte-li starost o svoji nemocnici, zachraňte ji. Využijte možnosti, které vám dává insolvenční řízení a zeštíhlete náklady. Buď se naštvete a odejdete a my tu nemocnici nebudeme schopni bez vás udržet, nebo tohle těžké období překonáte s námi. Využijte tu příležitost a mějte rádi svou nemocnici, poněvadž je to jediný nástroj, jak tu můžete zachovat akutní péči," vyzvala insolvenční správkyně zaměstnance. Ujistila je zároveň o tom, že na mzdy peníze jsou a nároky zaměstnanců jsou přednostní. "Pojišťovny dál posílají peníze," dodala.

Podle Vojtěcha mají i pojišťovny zájem rumburskou nemocnici udržet. Všeobecná zdravotní pojišťovna, která je i ve Šluknovském výběžku dominantní, se dokonce rozhodla na platbách přidat.

"Nemocnice by vzhledem k poloze a nedostupnosti dalších služeb měla být nějak bonifikována, zvýhodněna v úhradách. VZP už dala úhradový dodatek ke smlouvě s nemocnicí, který by měl navýšit úhrady o nějakých 17 až 20 milionů korun," řekl ČTK Vojtěch.

Do budoucna by to podle něj mělo zlepšit situaci nemocnice a pomoci ji udržet v provozu než se podaří situaci vyřešit.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»