Provozuje:
Juris Real Estate

Neorenesanční dům v hanácké metropoli se už brzy dočká kompletní rekonstrukce.

Prvorepublikový dům na ulici Palackého 17–19 v Olomouci, který byl postaven v neorenesančním stylu a již dlouhou dobu zel prázdnotou, projde brzy komplexní rekonstrukcí.

Neorenesanční dům v hanácké metropoli se už brzy dočká kompletní rekonstrukce.

autor. JURIS REAL

Prvorepublikový dům na ulici Palackého 17–19 v Olomouci, který byl postaven v neorenesančním stylu a již dlouhou dobu zel prázdnotou, projde brzy komplexní rekonstrukcí.

Vzniknou zde nové byty a kanceláře a kdysi honosný dům na hlavní třídě opět ožije a bude sloužit svým novým obyvatelům.

Komfort 21. století a zároveň osobitý šarm období první republiky, to je nové dispoziční řešení podle konceptu CREAM Home na adrese Palackého 17–19 v centru Olomouce.

Od října probíhá prodej bytů, půdních prostor, kanceláří a obchodních jednotek.

„Velký zájem o byty v Palackého nás mile překvapil, lidé mají rádi byty s charakterem a současně oceňují chytré dispoziční řešení, které je šito na míru potřeb 21. století,“ říká Ing. Robert Jašek, mluvčí skupiny CREAM, která rekonstrukci tohoto prvorepublikového domu v centru Olomouce realizuje a dodává; „V současné době je rezervováno již 30% všech bytů a také jsme v jednání se zájemci o prodej kanceláří a nebytových prostor v přízemí budovy.“

Budova, která byla postavena začátkem 20. století na lemu historického městského jádra v místě bývalých středověkých hradeb, dnes nabízí prostorné, sluncem prozářené byty velikosti 2+kk, 3+kk a 4+kk (od 65 m2 až do 145 m2) a dále půdní prostory s možností nadstandardních podkrovních bytů.

V přízemí budovy jsou rovněž v nabídce prostory pro obchod, kavárnu či kanceláře, pro které lze využít i bytové jednotky ve vyšších patrech.

Těm, kterým nevyhovuje velikost nabízených bytů, je nabídnuta možnost vlastního dispozičního řešení.

Jednotlivé bytové jednotky je totiž možné propojit a vytvořit tak další prostor – například pro posilovnu, pracovnu či knihovnu, nebo třeba více místa pro děti.

Totéž platí o kancelářských prostorách, které mohou nabídnout jak dělené uspořádání, oblíbené mezi právníky a makléři, tak i moderní menší halové uspořádání, preferované například architekty a projekčními firmami kvůli týmové atmosféře,” upřesňuje Ing. Martin Jarolím, generální ředitel skupiny CREAM a dodává; „Regenerace budovy bude poctivá, někde se můžete setkat s tzv. „rekonstrukcí štětkou“, kdy některé firmy pouze objekt vymalují, zamáznou díry a tím je pro ně hotovo, u nás tohle neexistuje! Rekonstrukce bude kompletní, včetně např. i rozebrání výplní stropů a nahrazení akustickými izolacemi. V současné době tendrujeme generálního dodavatele a lze tedy předpokládat, že stavba bude zahájena začátkem roku 2016.“

Budova prochází kompletní rekonstrukcí.

Celá budova včetně jednotek projde důslednou rekonstrukcí.

Nová fasáda navrátí domu jeho reprezentativní vzhled, zateplení a izolační trojskla zase ušetří výdaje na energie.

Součástí rekonstrukce budou nové páteřní síťové rozvody vody, elektřiny, plynu a kanalizace. Vytápění bytů bude zabezpečeno novými nástěnnými radiátory. Zrekonstruovány budou rovněž stropy, střecha a krovy.

V každém vchodovém traktu bude moderní výtah, který propojují jednotlivá patra včetně suterénu a podkroví. Ve dvoře domu bude soukromé parkoviště s čipově kontrolovanou závorou, kde bude umístěno 12 parkovacích stání, která si mohou rezidenti koupit, nebo pronajmout.

Parkovací místa, společné prostory a sklepy budou pro větší bezpečnost monitorovány kamerovým systémem. Vstupy do budovy (z ulice i ze dvora) budou zabezpečeny elektrickým zámkem.

Pokud člověk sní o klidném a pohodlném bydlení v podkroví, požadavkům se v tomto případě meze nekladou. Naši architekti navrhnou interiér úžasných bytů, jaké znáte z časopisů o bydlení”, uvádí Martin Jarolím a dodává: Dalšími z praktických výhod podkroví je fakt, že vás nikdo nevytopí a nebudou vás rušit sousedé seshora. Ateliérová okna a terasová řešení navíc skýtají nádherný výhled na přilehlý park a centrum Olomouce. Nabízí se zde varianta dvou velkých, nebo čtyř menších půdních bytových jednotek.”

Veškeré služby na dosah

Centrální lokalita v rezidenční části Olomouce poskytuje výhodu plné občanské vybavenosti. Veškeré obchody a služby (potraviny, pošta, škola, školka, restaurace, knihovna, sportovní zařízení, lékárna a další) se nacházejí v pěší dostupnosti.

Do centra města s radnicí dojdete za pouhých pět minut.

Tramvajová zastávka se nachází pár kroků od budovy.

Ideální dostupnost na dálnici D1 přes třídu Míru je rovněž otázkou několika minut. Budova Palackého 17–19 stojí v těsné blízkosti rozsáhlého parku Čechovy sady, který nabízí spoustu příjemných míst pro odpočinek, jogging nebo třeba procházku s dětmi. Prostor pro ideální domov s veškerým zázemím, parkováním, úložnými prostory a zabezpečením, a to navíc za dostupnou cenu, zde najde rodina každé velikosti.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»