Provozuje:
Juris Real Estate

Nízké úroky a přehřívající se nemovitosti zlobí Velkou Británii.

Píše se rok 2014 a na britských ostrovech se do mediálních titulků opět dostávají slova o nemovitostní bublině.

Nízké úroky a přehřívající se nemovitosti zlobí Velkou Británii.

autor. JURIS REAL

Píše se rok 2014 a na britských ostrovech se do mediálních titulků opět dostávají slova o nemovitostní bublině.

Rodina s průměrným příjmem si zdaleka nemůže dovolit dům za průměrnou cenu a nemovitosti se lidem se středními příjmy stávají ještě více nedostupnými.

Přibližně do roku 2012 ceny britských nemovitostí znatelně rostly převážně v prosperujících centrálních londýnských čtvrtích.

Jinde napříč Velkou Británií byl trh strnulý, jak klesající reálné mzdy, ekonomická nejistota a vzpomínky na padající ceny nemovitostí v době krize omezily posedlost touto třídou aktiv.

Hlavní ekonom Bank of England (BoE) pro britský deník The Economist ve vztahu k rostoucím cenám nemovitostí řekl, že trh s britským bydlením je jako jídlo v mikrovlnné troubě.

To se může „obrátit z vlažného na rozpálené do několika málo ekonomických sekund“. Od krize ovšem banka získala nové nástroje pro kontrolu teploty na trhu. Nyní, jak teplota stoupá, může začít jejich testování.

Od dubna budou muset britské banky nově kontrolovat, zda žadatelé mají dostatek volné hotovosti, aby se vyrovnali s tím, kdyby vzrostly úrokové sazby.

Úředníci zodpovědní za makroobezřetnostní dohled jsou vzhledem k překotnému růstu cen nemovitostí opatrní a hovoří o hrozbách pro finanční stabilitu.

Oživení ekonomiky je prý zatím nevyvážené a nezajištěné a nelze riskovat, aby předčasné zvýšení sazeb hospodářský růst narušilo.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Všechny články a aktuality »»