Provozuje:
Juris Real Estate

Nová cesta podpory nájemního bydlení v Evropě

Při příležitosti Mezinárodního dne nájemníků, které se slaví každé první říjnové pondělí, se uskutečnila v Bruselu významná konference IUT (Mezinárodní unie nájemníků), CECODHAS Housing Europe a DELPHIS a zástupců ERHIN.

Nová cesta podpory nájemního bydlení v Evropě

autor. JURIS REAL

Při příležitosti Mezinárodního dne nájemníků, které se slaví každé první říjnové pondělí, se uskutečnila v Bruselu významná konference IUT (Mezinárodní unie nájemníků), CECODHAS Housing Europe a DELPHIS a zástupců ERHIN.

Mezinárodní konference o nájemním bydlení se zúčastnilo více než 150 odborníků zabývajících se bytovou politikou v zemích Evropské unie, mezi jinými skotská ministryně pro bydlení Margaret Burgess, rada pro bydlení a výstavbu města Vídeň Johan Ludwig, člen Evropského fóra pro bydlení Christian Lieberknecht, ředitelka COFACE (přední poskytovatel pojištění pohledávek) Agnes Uhereczky, představitel RICS Peter Bolton King (mezinárodní organizace odborníků v realitním sektoru) či prezident Housing Europe Marc Calon (Evropská federace veřejného, družstevního a sociálního bydlení).

Českou republiku zastupoval Milan Taraba, předseda Sdružení nájemníků ČR a Anna Pachtová, vedoucí mezinárodních styků SON. Na konferenci byla přijata a podepsána deklarace evropského projektu ERHIN (Evropská iniciativa odpovědného bydlení), kterou spolufinancuje Evropská komise a která podporuje všechny formy investic a závazků přispívající a zajišťující další rozvoj trvale udržitelného rozvoje zaplatitelného bydlení na trhu v EU.

Připojí se i Česká republika?

Sdružení nájemníků ČR výstupy zmíněné deklarace projedná s představiteli Ministerstva pro místní rozvoj a Ministerstva práce a sociálních věcí a bude usilovat o to, aby se Česká republika k tomuto projektu připojila a potvrdila tak nový směr bydlení v Evropě a to výrazně sociálního. Konferenci předcházelo pravidelné zasedání výkonného výboru Mezinárodní unie nájemníků (IUT), na němž bylo mj. schváleno hospodaření organizace, podpora projektu ERHIN, příprava kongresu IUT v roce 2015 a Habitatu III v roce 2016.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»