Provozuje:
Juris Real Estate

Nové metro změní cesty tramvají i autobusů.

Přibydou i dvě nové linky.

Nové metro změní cesty tramvají i autobusů.

autor. JURIS REAL

Přibydou i dvě nové linky.

V pražské hromadné dopravě změní svou trasu některé tramvajové a autobusové linky. Přibudou také dva nové autobusové spoje. Změny navazují zejména na zprovoznění opravené tramvajové trati na Petřiny a na dubnové zprovoznění metra A do Motola.

Změny začnou platit od soboty 31. října.

„Vyvolalo je především otevření metra A do Motola. Lidé přešli v řadě případů do metra a autobusy na povrchu jsou v některých úsecích prázdnější. Příkladem je Patočkova ulice, kde kleslo vytížení spojů v pracovní dny ze sedmi tisíc cestujících na 3 500 cestujících, ovšem kapacita autobusů je tu 15 tisíc lidí denně,“ uvedl Petr Tomčík, ředitel společnosti Ropid, která plánuje pražskou veřejnou dopravu.

O víkendu je přitom podle dopravních průzkumů propad počtu cestujících ještě větší.

V Praze 6 vznikne autobusová linka 149 z Dejvické přes Stadion Strahov, Spiritku a Jinonice do Nových Butovic.

„Dosud jezdily mezi Strahovem a Butovicemi vybrané prodloužené spoje linky 143, nová samostatná linka bude pro cestující praktičtější a spolehlivější,“ uvedl Tomčík.

Linka bude jezdit v pracovní dny ráno každých 12 minut, odpoledne po čtvrt hodině. O víkendech a v pracovní dny dopoledne bude mít interval 30 minut. Linka 143 bude trvale zkrácena do trasy Dejvická - Stadion Strahov a budou na ní nasazeny kloubové autobusy. Změna trasy také čeká autobusy 108, 164 a 168.

Šachy s tramvajemi.

V tramvajové dopravě dojde k výměně konečných zastávek tramvají 5 a 20. Linka číslo 5 pojede z Vítězného náměstí nově do Divoké Šárky, naopak linka číslo 20 pojede do zastávky Nádraží Podbaba. Změna by měla odstranit kumulování tramvají směrem na Podbabu. V důsledku velkého úbytku cestujících a kvůli častým zácpám před křižovatkou Vypich bude mírně omezen počet autobusových spojů v Patočkově ulici. Linky 180 a 184 zůstanou zachovány, ale každý druhý spoj linky 184 pojede jen v úseku Velká Ohrada - Vypich a nebude už pokračovat na Hradčanskou.

V Praze 9 bude jezdit nová autobusová linka 146, která pojede v trase Spojovací - Mezitraťová - Spojovací. V provozu bude pouze v pracovní dny od 5:00 do 20:00 a interval bude 20 minut.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»