Provozuje:
Juris Real Estate

Nový územní plán začne platit v Milovicích od 5. 5.

Členové zastupitelstva Milovic schválili v dubnu nový UP města, který má platit od 5. května. Podle starosty Milana Poura je výsledkem pětileté práce expertů.

Nový územní plán začne platit v Milovicích od 5. 5.

autor. JURIS REAL

Členové zastupitelstva Milovic schválili v dubnu nový UP města, který má platit od 5. května. Podle starosty Milana Poura je výsledkem pětileté práce expertů.

Jsou do něj zapracována pravidla dalšího územního rozvoje Milovic tak, aby se město rozvíjelo kompaktně, s důrazem na bydlení, zeleň, ale i na rozvoj pracovních příležitostí.

Už od 90. let se v Milovicích obnovují vhodné objekty, které jsou upravovány na bytové domy. I díky tomu se za několika let zvýšil počet obyvatel Milovic z 1 200 v roce 1991 na nynějších téměř 11.000.

Některé stavby využívají i podnikatelé. Mladší rodiny do zrekonstruovaných bytů lákají hlavně příznivé nájemné a dobrá dostupnost Prahy.

"Na pořízení územního plánu čekali investoři, aby mohli začít podnikat v našem městě. Vzhledem k tomu, že v návrhu územního plánu byl zapracován regulační plán, který se týká krajských pozemků na Božím Daru a který jasně vymezuje podrobnější využití celého území, museli jsme se vypořádat s připomínkou zástupců Středočeského kraje. Jako zástupci města si ale chceme zachovat kontrolu nad tím, co se bude v tomto prostoru, byť není v majetku města, dít," řekl starosta města. Milovické zastupitelstvo už loni schválilo pokyny ke sladění reálného stavu s územním plánem, šlo zejména o vymezení ploch pro bydlení obecně a o plochy smíšené obytné v centrech měst. Hakenův stadion a sousední plochy byly navrženy k zařazení do veřejné zeleně, a nebude tak možné je zastavět.

Změny územního plánu byly vedeny též s cílem ochrany přírody, jako byl např. požadavek na odstranění rozsáhlých komerčních zařízení z údolní nivy Mlynařice pod čerpací stanicí u silnice na Lysou nad Labem. Tento požadavek byl zdůvodněn ochranou údolní nivy Mlynařice, ochranou orné půdy a prostupností krajiny. Nedaleko Milovic se nachází přírodní rezervace, kde od loňského roku žijí všechny tři druhy velkých evropských kopytníků: zubři, divocí koně a pratuři. Pastvina u Milovic má rozlohu 40 hektarů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»