Provozuje:
Juris Real Estate

O bydlení v rodinných domech je velký zájem.

Letos jdou lépe na odbyt rodinné domy v developerských projektech. K oživení podle realitních expertů přispívá širší nabídka cenově dostupnějších domů a zahájení jejich výstavby.

O bydlení v rodinných domech je velký zájem.

autor. JURIS REAL

Letos jdou lépe na odbyt rodinné domy v developerských projektech. K oživení podle realitních expertů přispívá širší nabídka cenově dostupnějších domů a zahájení jejich výstavby.

Ta pomohla prolomit nedůvěru lidí v plánované projekty a dala nově vznikajícím čtvrtím tvář. Příprava výstavby rodinných domů je náročnější, dosahuje se u nich menších marží.

Proto se developeři v uplynulých letech soustředili spíše na výstavbu bytů. Řadové vily nebo soubory samostatně stojících rodinných domů vznikají obvykle v okrajových lokalitách velkých měst nebo v obcích ne příliš vzdálených od nich. V menších městech naopak převažuje individuální výstavba, nezřídka svépomocí.

Do výstavby rodinných domů se tak s vervou pouští např. developer Finep v lokalitě Malý háj v Praze-Štěrboholích. Doposud zde stavěl jen bytové domy. V červnu začal Finep prodávat prvních 21 rodinných domů a po dvou měsících je aktuálně volných jen pět domů.

Ve stejné lokalitě již Finep postavil asi 300 bytů a další tam společně s řadovkami staví. Na všechny byty i domy nabízí do konce léta pětiprocentní slevu. A ačkoli za byt zaplatí zájemci celkem nižší sumu, v přepočtu na metr čtvereční užitné plochy vychází o pár tisíc korun levněji dům. Dosud Finep stavěl především rodinné domy doplňkově k bytovým domům v projektech jako např. Na Hvězdářně v Praze-Velké Chuchli nebo v Rezidenci Císařka v Praze 5.

Větší nabídka projektů rodinných domů je v obcích a městech v širším okolí hlavního města. V menších městech developeři spolupracují s radnicemi na společných projektech, díky kterým se radnice snaží přitáhnout mladé a perspektivní lidi do regionu. Developeři i realitní makléři se shodují, že prodeje domů v developerských projektech jdou lépe na odbyt v momentě, kdy je část nové čtvrti postavena a jeho okolí je upravené, případně doplněné o dětské hřiště a služby.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»