Provozuje:
Juris Real Estate

O koupi stadionu Ďolíček ve Vršovicích rozhodne tento čtvrtek zastupitelstvo.

Radní o koupi za více než 120 milionů korun rozhodovat nebudou. Shodlo se na tom vedení města. ČTK to potvrdily tři zdroje blízké vedení Prahy.

O koupi stadionu Ďolíček ve Vršovicích rozhodne tento čtvrtek zastupitelstvo.

autor. JURIS REAL

Radní o koupi za více než 120 milionů korun rozhodovat nebudou. Shodlo se na tom vedení města. ČTK to potvrdily tři zdroje blízké vedení Prahy.

Rada se totiž není schopna domluvit na jednotném usnesení, proto přenechá rozhodnutí zastupitelstvu, které je nejvyšším orgánem Prahy.

Prvoligovému klubu Bohemians Praha 1905 hrozí, že kvůli chybějící smlouvě o nájmu stadionu nedostane licenci.

Materiál týkající se stadionu Bohemians má být zařazen přímo na jednání zastupitelstva radním Liborem Hadravou (ANO), který má na starosti majetek. Podle informací ČTK je důvodem rozdílný pohled radních na nejen samotný nákup, ale i na cenu. Zatímco magistrátní znalecký posudek ocenil stadion na zhruba 121 milionů korun, majitel, firma Bohemians Real chce 134 milionů s tím, že firma zaplatí daň z nabytí nemovitých věcí ve výši 5,4 milionu. Prahu by tak v tomto případě vyšla koupě na asi 128,5 milionu. Část radních chce ale zaplatit pouze cenu v maximální výši městského posudku.

Pokud by zastupitelé nákup schválili, pak bude muset být do konce dubna ještě hotov návrh na modernizaci a nutné opravy stadionu.

Propočet nákladů odhadovaných oprav v následujících tří až pěti letech je v současné době 29,5 milionu korun. Praha bude muset rovněž podepsat nájemní smlouvu s klubem Bohemians 1905.

O získání stadionu se jedná už od roku 2011. Zástupci Prahy 10 na podzim 2014 schválili výměnu stadionu za sousední pozemky v odhadní ceně 60 milionů. Radnice tak měla místo 109 milionů zaplatit za stadion 49 milionů Kč.

Proti dohodě se ale postavilo tehdejší vedení Prahy, jejíž souhlas je nutný pro všechny majetkové převody městských částí nad 50 milionů.

Loni v srpnu dal vlastník stadionu, společnost Bohemians Real, fotbalovému klubu výpověď. Klub má nyní prodlouženou nájemní smlouvu do června 2016.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»