Provozuje:
Juris Real Estate

Občané mohou od zítřka jezdit na výlety na vybrané státní hrady a zámky.

Od úterý mohou lidé začít navštěvovat hrady a zámky ve správě státu. Národní památkový ústav (NPÚ) přidá k zahradám a parkům, které jsou otevřeny od 12. dubna, především hradní areály, které si tradičně lidé mohou prohlížet bez průvodce.

Občané mohou od zítřka jezdit na výlety na vybrané státní hrady a zámky.

autor. JURIS REAL, ČTK

Od úterý mohou lidé začít navštěvovat hrady a zámky ve správě státu. Národní památkový ústav (NPÚ) přidá k zahradám a parkům, které jsou otevřeny od 12. dubna, především hradní areály, které si tradičně lidé mohou prohlížet bez průvodce.

ČTK o tom dnes informovala mluvčí NPÚ Jana Hartmanová. Ze zámků a hradů, kde se konají komentované prohlídky, zatím ústav vybral několik, kde lidé mohou navštívit vybrané prostory. Skupinové prohlídky památek zatím vláda nepovolila. Od 4. května mohou zájemci navštívit hrady Trosky, Bezděz, Točník, Krakovec, Křivoklát, Rabí a Velhartice, zámek Valeč, vybrané prostory zámků Nebílovy, Kozel, Konopiště, Mníšek pod Brdy a Veltrusy, o víkendu pak také Hamousův statek ve Zbečně, hrady Žebrák a Švihov a synagogu v Březnici. Mluvčí upozornila, že lidé by si měli před návštěvou památky na webu www.npu.cz ověřit otevírací dobu. Najdou tam také, co konkrétně je na dané památce aktuálně přístupné. Na zámku Kozel to bude třeba jízdárna, na Konopišti skleníky, v Nebílovech zahrada, galerie a kaple.

Od 12. dubna jsou pro veřejnost zpřístupněny zámecké parky a zahrady, včetně zahrad pod Pražským hradem, Květné zahrady v Kroměříži, zámeckého parku na Sychrově či zámecké zahrady v Červeném Poříčí. Návštěvníci musejí dodržovat hygienické pokyny, jako je nošení vhodného ochranného prostředku dýchacích cest po celou dobu návštěvy, rozestupy a dezinfekce rukou při vstupu do vnitřních prostor.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»