Provozuje:
Juris Real Estate

Obchodní banky zatím nepřipravují kvůli koronaviru uzavírání poboček.

Tuzemské komerční banky zatím nepřipravují kvůli epidemické situaci uzavírání svých poboček. Jejich zaměstnanci ale mnohem více pracují z domova, zejména ti v pozicích na centrálách.

Obchodní banky zatím nepřipravují kvůli koronaviru uzavírání poboček.

autor. JURIS REAL, ČTK

Tuzemské komerční banky zatím nepřipravují kvůli epidemické situaci uzavírání svých poboček. Jejich zaměstnanci ale mnohem více pracují z domova, zejména ti v pozicích na centrálách.

Banky se snaží bránit šíření koronaviru střídáním pracovních skupin. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími bankami. "V tuto chvíli omezováni provozu našich poboček nechystáme.

Vzhledem k velikosti a otevřenému interiéru našich poboček jsme bez problému schopni zajistit udržení odpovídající vzdálenosti mezi klienty a poradci," řekl ČTK mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Omezení provozu poboček aktuálně neplánuje ani Komerční banka. "Na všech našich pobočkách dodržujeme platná bezpečnostní opatření a klientům doporučujeme běžné věci vyřizovat prostřednictvím přímého bankovnictví a vzdáleného poradenství," uvedl mluvčí banky Pavel Zúbek.

Provoz poboček UniCredit Bank je podle mluvčího Petra Plocka zajišťován při dodržení všech bezpečnostních a zdravotních opatření, a to včetně měření teploty klientů a zaměstnanců při vstupu do pobočky, použití dezinfekce, bezpečných rozestupů, ochraně prostřednictvím plexiskel u přepážek apod.

Air Bank pobočky nezavírala ani na jaře během nouzového stavu. "Proto také nyní počítáme s tím, že pobočky zůstanou pro klienty nadále otevřené," upozornila mluvčí banky Jana Pokorná.

Banky se snaží čelit epidemii částečnou prací z domova svých zaměstnanců. V Raiffeisenbank jsou na tzv. home office aktuálně zaměstnanci pražské centrály. V UniCredit Bank jsou větší část pracovního týdne zaměstnanci z hlavních budov, kde to povaha práce umožňuje, na home office. Air Bank dlouhodobě využívá režim "flexi office", který umožňuje zaměstnancům, aby mohli pracovat odkudkoli se jim to hodí a přizpůsobili si i pracovní dobu. Podmínkou je, aby jim flexi office schválil jejich nadřízený a aby tím neomezovali spolupráci s dalšími kolegy. "Plošné nařízení práce z domova v tuto chvíli naplánované nemáme," dodala Pokorná. V Komerční bance se zaměstnanci střídají na pracovištích v týdenních intervalech. Jsou rozděleni obvykle do tří až čtyř skupin, které se na pracovištích nepotkávají. Zaměstnanci České spořitelny využívali home office již před pandemií v průměru jednou týdně. "Předpokládáme, že využívání práce z domova dále poroste," podotkl Hrubý.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Představenstvo DPP zrušilo výběr vítěze stavby 2. části metra D.

Představenstvo pražského dopravního podniku zrušilo výběr vítěze stavby druhého úseku metra D. Hodnoticí komise tak bude znovu posuzovat původně vítěznou nabídku sdružení firem vedeného společností Subterra. Více»

Analytici čekají další snížení základní úrokové sazby Českou národní bankou.

Bankovní rada ČNB bude ve středu pokračovat ve snižování základní úrokové sazby. Shodují se na tom analytici oslovení ČTK. Více»

KB první den vyplatila 582 věřitelům Sberbank CZ skrze pobočky 3,114 mld. Kč.

Drtivá většina zvolila osobní žádosti na pobočce před on-line žádostí, kde je nárok na celkovou výplatu do maximálně 100.000 korun. Více»

Komerční banka vyplácí pohledávky věřitelů Sberbank CZ.

První platba proběhla v 09:02 hod. Více»

Kvůli změně klimatu zřejmě nebude nádrž Švihov schopna pokrýt budoucí poptávku.

Kvůli klimatické změně nebude patrně největší česká vodárenská nádrž Švihov na Želivce schopna pokrýt budoucí poptávku po pitné vodě. Více»

Všechny články a aktuality »»