Provozuje:
Juris Real Estate

Objem hypoték České spořitelny překonal rekordní hranici 200 miliard Kč.

Nízké úrokové sazby a s tím spojené oživení realitního trhu rekordně zvýšily zájem klientů o úvěry na bydlení. Objem portfolia hypoték České spořitelny překonal hranici 200 mld. Kč.

Objem hypoték České spořitelny překonal rekordní hranici 200 miliard Kč.

autor. JURIS REAL

Nízké úrokové sazby a s tím spojené oživení realitního trhu rekordně zvýšily zájem klientů o úvěry na bydlení. Objem portfolia hypoték České spořitelny překonal hranici 200 mld. Kč.

Klienti stále častěji využívají osmi a desetiletou fixaci, která jim zajistí nízké úrokové sazby na několik let dopředu, a díky tomu mohou lépe plánovat a řídit rozpočet domácnosti.

Od října 2016 připravila banka pro své klienty dva nové benefity spojené s hypotečními úvěry. V období od 3. října do 23. října 2016 nabídne odhad nemovitosti zdarma a současně na toto období sníží úrokovou sazbu u desetileté fixace.

Nově tak bude začínat už od 1,79 %. Česká spořitelna tím reaguje na zájem klientů o delší fixaci úrokové sazby.

„Zájem o naše hypotéky je stále velký. Klienti mají v poslední době především zájem o naši výhodnou nabídku delších fixací, například na 8 nebo 10 let, které jim zajistí neměnné nízké splátky na více let dopředu,“ řekl Karel Chábek, manažer hypoték ČS.

Zvýšený zájem o úvěry na bydlení dokazuje i měsíc červen, během něhož Česká spořitelna poskytla hypoteční úvěry v rekordním objemu 6 mld. Kč. Také celé první pololetí letošního roku se neslo v rekordních číslech, banka zaznamenala 11% meziroční nárůst úvěrů na bydlení. Průměrná výše hypotéky vzrostla, v posledním roce se vyšplhala ze 1,7 mil. Kč na aktuálních 1,9 mil. Kč.

Od srpna mají navíc klienti České spořitelny možnost refinancovat hypotéku z jiné banky online z pohodlí domova. Vyplnění žádosti trvá do 15 minut a po celou dobu procesu je jim k dispozici online hypoteční specialista. Refinancování je bez poplatku za vyřízení, klient navíc nemusí dokládat ocenění nemovitosti.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

NCOZ stíhá šest občanů kvůli korupci související s obecními byty v Brně.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili šest lidí kvůli korupčnímu jednání v souvislosti se správou a hospodařením bytového fondu jedné brněnské městské části. Více»

Všechny články a aktuality »»