Provozuje:
Juris Real Estate

Oblíbená kavárna u veřejnosti v páté městské části zřejmě skončí úplně!

O zajímavé prostory plánují totiž tzv. soutěžit další dva zájemci z řad podnikatelů, záměr o pronájem lukrativního místa tak musela rada městské části předčasně zrušit. V blízké budoucnosti se bude rozhodovat o tom, komu místo připadne do pronájmu.

Oblíbená kavárna u veřejnosti v páté městské části zřejmě skončí úplně!

autor. JURIS REAL

O zajímavé prostory plánují totiž tzv. soutěžit další dva zájemci z řad podnikatelů, záměr o pronájem lukrativního místa tak musela rada městské části předčasně zrušit. V blízké budoucnosti se bude rozhodovat o tom, komu místo připadne do pronájmu.

Po problémech s původní kavárnou, která ji provozovala bez patřičné kolaudace, by ale pro některé občany nejen z "pětky" a místní politiky bylo velkým překvapením, kdyby tu i nadále pokračovala. Na konci září byla nucena Kavárna co hledá jméno zavřít. Ta byla necelé dva roky provozována v nezkolaudovaných prostorech a stavební úpravy byly provedeny bez řádného stavebního povolení! Vlastníci ale všechna povolení zpětně úředně zařídili, za všechny problémy se také omluvili a ve svém podnikatelském projektu chtěli i nadále pokračovat. To se však zřejmě nestane. O objekt mají totiž velký zájem další dva podnikatelské subjekty, které s ním chtějí naložit "trochu" jinak. „Vzhledem k tomu, že o provozování prostor v objektu Nepomuckého projevilo zájem více subjektů, než je pouze současná Kavárna co hledá jméno, musela Rada městské části Prahy 5 původní uzavřený záměr zrušit a v současné době rada jedná o otevřeném a transparentním způsobu, jak vysoutěžit daný objekt,“ řekl mluvčí Prahy 5 Jakub Večerka. Do výběrového řízení se přihlásila Motocyklová asociace ČR a Good Governance. „Oba zmíněné záměry (projekty) nejenže jsou pro Prahu 5 ekonomicky efektivnější, nýbrž svým portfoliem služeb a fungováním i dle našeho mínění přínosnější pro veřejný zájem, než tomu bylo u předešlého provozovatele kavárny,“ uvedl zastupitel Prahy 5 Lukáš Budín (Živá Praha 5). Motocyklová asociace navrhuje vedle zřízení kavárny a aktivit souvisejících s elektromobilitou rovněž možnosti pro zaměstnávání obětí těžkých dopravních nehod, pořádání seminářů, prezentací a neziskových projektů. Dále taktéž konání komunitních setkávání s nízkoprahovým klubem a další projekty. Good Governance pak "zase" navrhuje zřízení "Protikorupční" kavárny, jež by představovala komunitní centrum pro setkávání lidí všech věkových kategorií nejen z protikorupční sféry. Vyjma organizování přednášek či workshopů jak s protikorupční problematikou, tak tematikou věnující se aktuálním společensky (nikoliv jen patologickým) atraktivním tématům.

Co bude s Kavárnou co hledá jméno, tak vůbec není jasné!




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»