Provozuje:
Juris Real Estate

Obrovskou džungli má podle managementu hlavního města nahradit upravená zeleň.

Metropole hodlá postupně rozšiřovat zelené plochy, ať již v podobě nových lesů, nebo parkové zeleně. Praha přitom patří mezi nejzelenější evropské metropole.

Obrovskou džungli má podle managementu hlavního města nahradit upravená zeleň.

autor. JURIS REAL

Metropole hodlá postupně rozšiřovat zelené plochy, ať již v podobě nových lesů, nebo parkové zeleně. Praha přitom patří mezi nejzelenější evropské metropole.

Podle názoru urbanistů z Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy však trpí nedostatkem udržované zeleně. Velkou část totiž tvoří tzv. městská džungle, tj. tedy nevyužité plochy zarostlé křovisky a plevelem. Teď vzniká jeden nový les a připravovaný územní plán počítá s kultivací neupravených a nevyužitých ploch zeleně a se vznikem více než dvou stovek nových parků. Lesy, parky či zahrady tvoří teď zhruba pětinu rozlohy metropole, v uplynulých letech magistrát založil dva nové parky a zalesnil 42, 4 hektaru původně zemědělské půdy. Podle plánu, který by měl být hotový v roce 2022, by se měla rekultivovat zeleň v lokalitě Trojmezí, u meandru Vltavy v Holešovicích či na Bohdalci. Na části plánované zeleně se již pracuje. Magistrát zatravnil Dívčí hrady a na podzim tam vysadí další zeleň, kde se budou pást koně Převalského z trojské zoo. Další menší parky vznikly hlavně na Praze 9 z iniciativy radnice městské části. Avšak i lesy chce hlavní město dále rozšiřovat. Součástí letošních jarních výsadeb bylo založení nového lesa V Panenkách mezi Běchovicemi a Koloději. Loni začali lesníci u Dubče vysazovat další nový les s názvem Robotka a v následujících letech mají růst lesy Arborka a Na Musile. Za poslední dobu vznikly lesy U remízku, Blatov a Třešňovka.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

Všechny články a aktuality »»