Provozuje:
Juris Real Estate

Od zítřka může být na venkovním hřišti více sportujících skupin.

Místo uvažovaného šestimetrového odstupu dvojic na venkovním sportovišti se bude od pondělí uplatňovat plocha 15 m2 na osobu. Na jednom hřišti přitom bude možné vytyčit více sportovišť s dvanáctičlennými skupinami.

Od zítřka může být na venkovním hřišti více sportujících skupin.

autor. JURIS REAL, ČTK

Místo uvažovaného šestimetrového odstupu dvojic na venkovním sportovišti se bude od pondělí uplatňovat plocha 15 m2 na osobu. Na jednom hřišti přitom bude možné vytyčit více sportovišť s dvanáctičlennými skupinami.

Po schůzce s ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem to v tiskové zprávě uvedl předseda České unie sportu Miroslav Jansta. Haly a tělocvičny zatím bohužel zůstanou pro amatéry dál zavřené. Dvanáct osob tak bude venku potřebovat 180 metrů čtverečních, což je o něco více než plocha volejbalového dvorce. "Namísto současného desetimetrového rozestupu a avizovaného šestimetrového odstupu dvojic byla stanovena minimální plocha na 15 metrů čtverečních na jednu osobu," řekl Jansta.

Ocenil, že se rozšířily možnosti tréninku dětí, mládeže a dalších amatérských sportovců. "Na jedné ploše je už od pondělka možné vytyčit více sportovišť. Prakticky to znamená, že na jednom fotbalovém hřišti může být více těchto organizovaných skupin s odděleným režimem," prohlásil Jansta. Fotbalové hřiště má zhruba 5 000 metrů čtverečních. Podle předsedy Sdružení sportovních svazů ČR Zdeňka Ertla bude vláda jednat o návrhu, aby se mohl za těchto podmínek počet sportovců ve skupině zvýšit na 20. "Tento režim bude platit pro kraje s incidencí menší než 100 na 100 tisíc obyvatel a měl by platit už od 3. května. Pro ostatní kraje platí stávající stav," sdělil Ertl.

Dodal, že sportování v halách se bude řešit ve shodě s otevíráním ostatních vnitřních prostor. "To bohužel nejde oddělit. Jednání o možnostech pro sport se plánuje v následujícím týdnu,“ doplnil Ertl. Vedoucí úseku trenérů Fotbalové asociace ČR Antonín Plachý označil změnu za posun k normálnímu životu. "Za těchto podmínek bude možné hrát šest proti šesti při tréninku a konečně se budou moct začít trénovat všechny nejdůležitější aspekty kolektivního sportu. Budeme se snažit apelovat na trenéry, aby tento posun nezneužívali a dbali na bezpečnost během tréninku," konstatoval Plachý. V současnosti smí sportovat venku maximálně šest dvojic s desetimetrovými rozestupy. To platí od 12. dubna, kdy se prakticky po půl roce mohly alespoň v tomto režimu uvolnit tréninky. Od 26. dubna se tyto rozestupy měly snížit na šest metrů.

Cílem představitelů sportu byly alespoň dvacetičlenné skupiny venku a otevření vnitřních sportovišť pro bezpečné aktivity typu badmintonu či tenisu. Epidemiologové to však zatím nechtějí povolit. V sobotu měl s ministrem zdravotnictví jednat předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.Ten na schůzku přijde s doplněným manuálem Restart sportu, plánem na postup uvolňování, který agentura připravila ve spolupráci se sportovními svazy a střešními organizacemi.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»