Provozuje:
Juris Real Estate

Ode dneška se může venku hrát divadlo nebo hudba až pro 700 lidí.

V České republice se ode dneška mohou konat kulturní akce pod širým nebem s účastí až 700 lidí.

Ode dneška se může venku hrát divadlo nebo hudba až pro 700 lidí.

autor. JURIS REAL, ČTK

V České republice se ode dneška mohou konat kulturní akce pod širým nebem s účastí až 700 lidí.

Vláda by dnes také měla rozhodnout o tom, že od příštího pondělí bude možné kapacitu venkovních produkcí navýšit až na 1 000 lidí a současně začít pořádat i akce uvnitř. Těch by se ale mohlo zatím účastnit jen 500 lidí.

Podmínkou účasti na všech zmíněných akcích je a zatím bude buď negativní test, dokončené očkování či prodělaný covid-19.

Minulý týden někteří divadelníci a pořadatelé festivalů v reakci na rozhodnutí vlády zprostit restauratéry povinnosti kontrolovat potvrzení o jedné ze tří uvedených podmínek uvedli, že požadují totéž.

Tedy přenést povinnost na návštěvníky. Divadla očekávají, zda budou moci od příštího týdne přivítat v hledištích první diváky, velká část scén však čeká až na červen.

Možnosti hrát venku využije v prvním týdnu rozvolnění třeba MeetFactory, která v bazénu pod Barrandovskými terasami bude od 20. května znovu uvádět inscenaci Psí dny.

Natália Deáková režíruje hru o klimatické změně podle scénáře Matěje Samce.

Od 22. května se uskuteční v Praze festival Fun Fatale, desátý ročník mezinárodní přehlídky současného cirkusu věnované ženským umělkyním.

Ode dneška se koná v Jihlavě, první představení bude na parkáně u Brány Matky boží, v Praze se na něj diváci mohou přijít podívat v pátek do Centrálního parku ve Stodůlkách.

Spolek Kašpar bude v Divadle v Celetné hrát až od 29. května, o víkendu 22. a 23. května ale vystoupí na hradě Kašperk s Mikulášovými prázdninami. Na Kašperku pak vystoupí ještě po další dva víkendy.

Švandovo divadlo na Smíchově naplánovalo první živou pocovidovou premiéru na 29. května. V režii Jana Holce uvede inscenace Ať vejde ten pravý, hru podle kultovní předlohy na pomezí severské detektivky, upírské romance a psychologického dramatu.

Národní divadlo začne hrát v červnu, divákům nabídne premiéry, výběr z repertoáru svých souborů i několik mimořádných koncertů a hostování. V každé z divadelních budov bude k dispozici polovina kapacity hlediště, maximálně 500 vstupenek.

V Národním divadle, Státní opeře a Stavovském divadle budou diváci rozděleni do dvou sektorů se samostatnými vchody.

Městská divadla pražská začnou hrát na všech třech svých scénách od 14. června a na pravidelný program se mohou letos diváci těšit i během celých prázdnin. Městská divadla pražská uvedou v červnu celkem šest premiér, naživo i on-line. Také Divadlo v Dlouhé ještě celý květen bude pokračovat v on-line programu, naživo bude hrát až od konce června.

Některé pražské divadelní scény plánují zrušit divadelní prázdniny a hrát i v létě. Řada z těch, které to dosud nevyužívaly, chtějí zřídit letní scény pod širým nebem v naději, že venku budu moci hrát většímu množství publika. Jedním z nich je třeba právě Švandovo divadlo.

Různé scény se budou střídat v šapitó na holešovickém Výstavišti, další zase na venkovní scéně u dejvického hotelu International. Tradičně láká pod širé nebe Divadlo Ungelt, nově také Divadlo Kalich či Muzeum Kampa.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»